ΕΞΟΔΟΣ

«Αρχή δια του πατρός»

αρχή-δια-του-πατρός-67241

Το έργο του Σταύρου Κεβόπουλου «Η αρχή δια του πατρός» παρουσιάζεται και σήμερα στις 21.15 στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής, από τη θεατρική σκηνή «Πλειάδα» που συστάθηκε πρόσφατα και αποτελεί ουσιαστικά τη θεατρική προέκταση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Διοτίμα και Μούσες». Τη σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Νάνος. Παίζουν ακόμη οι Στέφανος Λάππας, Σόφη Ηλιάδη, Ειρήνη Σκουλή, Γιάννης Καμπουρίδης, Δημήτρης Καρατζόγλου, Θάλεια Δήμου, Νικολέττα Βαϊτση, Ειρήνη Σταυροπούλου και οι μουσικοί Διδώ Ιωάννου (τραγούδι), Στάθης Καραδημητρίου (ακορντεόν) και Κώστας Καραδέμητρος (κιθάρα).

Η ΑΜΚΕ «Διοτίμα και Μούσες» με πρόεδρο την Μαρία Αρφέ-Καρινάκη δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στην πόλη μας, στο χώρο της λογοτεχνίας, αλλά και γενικότερα του πολιτισμού. Έχει παρουσιάσει με επιτυχία, μεταξύ άλλων, το θεατρικό έργο «Μαρία Κάλλας, η γυναίκα» και δύο μουσικοθεατρικά αφιερώματα στους ποιητές Νίκο Καββαδία και Πάμπλο Νερούντα. Έχει επίσης ξεκινήσει πρόβες και για το παιδικό θεατρικό έργο της Άλκης Ζέη «Ο κεραμιδοτρέχαλος» που θα παρουσιάσει στην διάρκεια των γιορτών στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον».

Πρόκειται για ένα καινούργιο και άπαιχτο έργο, που θα εκπλήξει ευχάριστα το κοινό με τη φρεσκάδα και την πρωτοτυπία του. Σύμφωνα με τον δημιουργό «μοιάζει να είναι επιστημονική φαντασία, η οποία όμως δυστυχώς διαψεύδεται από τα πραγματικά στοιχεία επιστημονικών μελετών που έρχονται στη δημοσιότητα τα τελευταία χρόνια και αφορούν τις συνθήκες ζωής στον πλανήτη μας στο προσεχές μέλλον». Πλην αυτού όμως, ο συγγραφέας, ψυχολόγος κατά το κυρίως επάγγελμά του, προσπαθεί με το κείμενό του να φωτίσει τα δυσδιάκριτα όρια ανάμεσα στον εξουσιαστή και στον εξουσιαζόμενο, τον παθητικό και τον επαναστάτη, την πλήρη καταστροφή από την ελπίδα. Με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και επίκαιρη σάτιρα. Με όλο το σύγχρονο προβληματισμό για τα τρέχοντα μεγάλα κοινωνικοπολιτικά θέματα της εποχής μας, που προσεγγίζονται με έναν εξαιρετικά ιδιοφυή και κωμικό τρόπο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου