ΕΞΟΔΟΣ

Προβολή στο Μεταξουργείο

προβολή-στο-μεταξουργείο-77699

Με την ταινία «Βασιλιάς σε μια κόλαση» σε σκηνοθεσία Μάριους Χολστ, συνεχίζονται σήμερα οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας Ν. Ιωνίας.

Οι προβολές πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως) στην Ν. Ιωνία κάθε Παρασκευή στις 9:30 το βράδυ. Η διάθεση εισιτηρίων ξεκινάει στις 8:30 μ.μ.

Η ταινία παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Μάριους Χολστ, σενάριο Λαρς Σάαμπι Κρίστενσεν, Ντένις Μάγκνουσον. Παίζουν οι ηθοποιοί: Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Μπέντζαμιν Χέλσταντ, Κρίστοφερ Τζόνερ. Οι καταπιεστικές, συχνά τραγικές συνθήκες διαβίωσης μιας ομάδας αγοριών, στο σωφρονιστικό ίδρυμα ενός απόμερου νησιού στη Νορβηγία του 1915, σε μια δυνατή, με καλές ερμηνείες, ταινία, με θέμα την κατάχρηση εξουσίας.

Δραματικός ρεαλισμός με προσεγμένες, διακριτικές ποιητικές πινελιές και προ πάντων… βάθος. Βάθος αίσθησης των πραγμάτων που επιτυγχάνεται χάρη στο σενάριο, στη διεύθυνση των ηθοποιών και στη σκηνοθεσία.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, σε ένα απομονωμένο σωφρονιστικό ίδρυμα ενός νησιού στα νορβηγικά φιόρδ, μια ομάδα από αγόρια ηλικίας 11 έως 18 ετών βιώνει καθημερινά συνθήκες εντονότατης σωματικής και ψυχολογικής βίας: αντί να τους παρέχουν εκπαίδευση, ο διευθυντής του ιδρύματος και οι φύλακες τούς υποχρεώνουν σε επίπονες χειρωνακτικές εργασίες. Όμως, η άφιξη του 17χρονου Έρλινγκ στο ίδρυμα αναμένεται να αλλάξει τα πράγματα, καθώς η σφοδρή του επιθυμία να αποδράσει, θα οδηγήσει πολύ σύντομα τον ίδιο και τους συγκρατούμενους του σε εξέγερση ενάντια στο απάνθρωπο καθεστώς.

Η ταινία γυρίστηκε μέσα σε 54 μέρες και παραβρέθηκαν άνθρωποι από 14 χώρες. Απέσπασε Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Βραβείο Κοινού στο φεστιβάλ Nordic Film Days του Λούμπεκ, στα Amanda Awards Καλύτερης Ταινίας, Β, Α Ανδρικού ρόλου και Πρωτότυπης Μουσικής και Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου