ΕΞΟΔΟΣ

Μεταξύ Ουαλίας και Παρισίων

μεταξύ-ουαλίας-και-παρισίων-80858

Σε διεθνή μονοπάτια θα ταξιδέψει τους σινεφίλ η δημιουργία του Φρανσουά Τριφό με τίτλο «Δύο Αγγλίδες στην Ευρώπη» που θα προβληθεί σήμερα και αύριο στις 9.30 μ.μ. στο Αχίλλειον. Η προβολή εντάσσεται στο πλαίσιο του «Σινέ Μεσόγειος», το σενάριο συνυπογράφουν οι Ανρί-Πιέρ Ροσέ, Φρανσουά Τριφό και πρωταγωνιστούν οι : Ζαν-Πιέρ Λεό, Κίκα Μάρκαμ, Στέισι Τέντετερ.

Σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας, η Αν και η Mάριελ, δυο καλοαναθρεμμένα κορίτσια από την Ουαλία, έχουν επισκέψεις. Στο σπίτι τους καταφτάνει ο Κλοντ, ένας εκλεπτυσμένος Παριζιάνος, κριτικός τέχνης. Ο ξένος εντυπωσιάζει τις δυο αδελφές. Πρώτη μπαίνει στο παιχνίδι της κατάκτησής του η λεπτεπίλεπτη Αν, παρ όλο που η ίδια πιστεύει ότι ο νεαρός επισκέπτης είναι προορισμένος για την αδερφή της. Η ασθενική Μάριελ, όμως, δεν καταφέρνει να τον γοητεύσει. Κάπου εκεί παρεμβάλλεται η αγανακτισμένη μαμά του Κλοντ, που αντιμέτωπη με την προοπτική να χάσει το μοναχογιό της, έρχεται να τον μαζέψει με το πρώτο υπερωκεάνιο. Ο όρος που θέτει είναι σαφής: Αν, ύστερα από ένα χρόνο, ο γιος της ζητάει ακόμα παντρειές, τότε κι αυτή υπόσχεται να υποχωρήσει.

Όλα αυτά μπορεί σήμερα να ακούγονται κάπως περίεργα, αλλά στις αρχές του 20ου αιώνα, οπότε και εξελίσσεται η υπόθεση της ταινίας, θα μπορούσαν να σημαδέψουν τις ζωές των νέων για πάντα. Έτσι, για τα επόμενα δέκα χρόνια οι δύο αδερφές μπαινοβγαίνουν στην ζωή του Κλοντ, μέχρι να την καταστρέψουν ολοσχερώς, αφήνοντάς τον έναν εμμονοληπτικό μελαγχολικό άντρα, που βλέπει παντού φαντάσματα. Παρότι ανήκει στις λιγότερο γνωστές ταινίες του Τριφό, (τουλάχιστον στη χώρα μας) η ταινία αυτή παραμένει μια από τις πιο γοητευτικές του δημιουργίες. Κάποιοι τη θεωρούν ως την σπουδαιότερη έγχρωμη ταινία του, ανώτερη ακόμα κι από την «Αμερικανική Νύχτα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου