ΕΞΟΔΟΣ

Η «Ατίθαση Λίλυ»

η-ατίθαση-λίλυ-84111

Με την ταινία «Ατίθαση Λίλυ» σε σκηνοθεσία Φαμπιέν Μπερτό, συνεχίζονται σήμερα οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας Ν. Ιωνίας.

Οι προβολές γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως) στην Ν. Ιωνία κάθε Παρασκευή στις 9:30 το βράδυ. Διάθεση εισιτηρίων 8:30 μ.μ. Η «Ατίθαση Λίλυ», Γαλλικής παραγωγής 2010 παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Φαμπιέν Μπερτό, σενάριο Πασκάλ Αρνολντ και Φαμπιέν Μπερτό. Παίζουν οι ηθοποιοί: Νταϊάν Κρούγκερ, Λιντιβίν Σανιέ, Ντενί Μενοσέ, Μπριζίτ Κατιγιόν.

Η Λίλυ είναι ξεχωριστή, καθώς δε μοιάζει με κανένα άλλο κορίτσι της ηλικίας της. Ελεύθερη, χωρίς συμβιβασμούς και αναστολές ζει μόνο για τη στιγμή και απολαμβάνει όλα όσα η ζωή μπορεί να της προσφέρει. Μποέμικη, νεο-χίπικη, ζαχαρωμένα ρομαντική ματιά στην ελευθερία της τρέλας. Η Φαμπιέν Μπερτό, συνθέτει ένα ατίθασο, άναρχο, αιθέριο φιλμ για ένα άγριο, ασυμβίβαστο, ανένταχτο κορίτσι.

H Λίλυ είναι μια έφηβη που ζει με την μητέρα της σε εξοχικό. Είναι εντελώς αντισυμβατική, παίζει με τα ζώα, με τη φύση γενικά και τις φαντασιώσεις της ως να ήταν ακόμη παιδί, χωρίς να της λείπει η επίγνωση της πραγματικότητας. Η μετρημένη, λογική αδελφή της, Κλάρα, ζει με τον άντρα της σε κοντινή πόλη. Η μητέρα πεθαίνει ξαφνικά από εγκεφαλικό και η Κλάρα καλείται να σταθεί στην Λίλυ που αντιμετωπίζει το γεγονός με ακόμη μεγαλύτερες δόσεις «σουρεαλισμού». Την επισκέπτεται τα σαββατοκύριακα εμπιστευόμενη ενδιάμεσα μια οικονόμο που επιβλέπει. Ανάμεσά τους, παρακολουθούμε μια υπόγεια μάχη, να επιβάλει η μια την άποψή της για την ζωή στην άλλη.

Η σκηνοθέτιδα Fabienne Berthaud, πάνω σε βιβλίο τής οποίας έγραψε το σενάριο ο Pascal Arnold, εμπνέεται από την αληθινή περίπτωση μιας κοπέλας που γνώρισε σε μια κλινική όταν έκανε τα γυρίσματα της προηγούμενης ταινίας της, Frankie, για την ζωή ενός μανεκέν με πρωταγωνίστρια τότε την Diane Kruger που άλλωστε παίζει και εδώ την μεγάλη αδελφή. Και είναι προφανές ότι θέλει να μιλήσει για μια περίπτωση που την συγκινεί κι όχι να περάσει μέσα από αυτήν μια ολόκληρη άποψη για την ζωή. Μια ολόκληρη άποψη θα κατέληγε σε ένα χαζοχαρούμενο νεοχίπικο-new age μήνυμα που όντως περιστρέφεται και φλερτάρει αγρίως στην σκηνή του τέλους, τύπου «ας αφεθούμε στην παρόρμηση, ας αρμενίσουμε χωρίς πυξίδα, ας γευτούμε την ελευθερία» κ.λ.π.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου