ΕΞΟΔΟΣ

Αρωμα ελληνικού σινεμά

αρωμα-ελληνικού-σινεμά-90926

Με την ταινία «45μ2» σε σκηνοθεσία Στράτου Τζίτζη, συνεχίζονται σήμερα στις 9.30 μ.μ. οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας Ν. Ιωνίας, που πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως) στην Ν. Ιωνία κάθε Παρασκευή. Η διάθεση εισιτηρίων ξεκινάει στις 8:30 μ.μ. Η ταινία με τίτλο «45μ2», ελληνικής παραγωγής 2010, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία-σενάριο Στράτου Τζίτζη. Παίζουν οι ηθοποιοί: Εφη Λογγίνου, Ράνια Οικονομίδου, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Αντίνοος Αλμπάνης.

Με αρκετή φαντασία και με πειστικούς διαλόγους ταινία γύρω από μια νεαρή γυναίκα, που, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, αντιμετωπίζει με δύναμη, ευρηματικότητα και θάρρος τα διάφορα προσωπικά και άλλα προβλήματά της.

Το «45 m2» έχει μια πλοκή που χωράει σε πολύ λιγότερα τετραγωνικά, αλλά είναι από τις λίγες ελληνικές ταινίες που έχουν αγγίξει τόσο τον παλμό τής πιο εγκλωβισμένης γενιάς από την εποχή της δικτατορίας

Μια νεαρή, έξυπνη και δυναμική αλλά καταπιεσμένη από το κοινωνικό περιβάλλον της κοπέλα, η Χριστίνα, είναι η πρωταγωνίστρια της νέας ταινίας του Στράτου Τζίτζη («Η αγάπη είναι ελέφαντας»). Πωλήτρια σε μαγαζί στο Κολωνάκι, καταπιεσμένη από μια υπερπροστατευτική μητέρα, η Χριστίνα αποφασίζει, σε εποχή οικονομικής κρίσης, να μετακομίσει σ’ ένα δικό της, 45 τετραγωνικών, διαμέρισμα. Η επαφή της με τα διάφορα αντικείμενα (σχέδια, βιβλία, σημειώσεις, μουσικές) που άφησε στο διαμέρισμα ο προηγούμενος ένοικος, ένας φιλόδοξος ζωγράφος, την κάνουν ν’ αλλάξει τρόπο ζωής: εγκαταλείπει έναν βαριεστημένο, ξετρελαμένο με την τηλεόραση και το ποδόσφαιρο εραστή, αρχίζει να διαβάζει τα βιβλία και να ενδιαφέρεται για τη ζωγραφική του άγνωστου ένοικου. Μόνο που πολύ σύντομα ανακαλύπτει πως δεν μπορεί ν’ αντέξει οικονομικά.

Ο Τζίτζης έφτιαξε μια τρυφερή, συμπαθητική, με σωστούς, καλοβαλμένους διαλόγους και με μερικές δοσμένες με οξυδέρκεια σκηνές. Πάνω όμως απ’ όλα σκιαγραφεί πολύ πειστικά το πορτρέτο μιας γυναίκας που λέει και κάνει αυτό που πιστεύει και δεν σταματά ν’ αγωνίζεται (πορτρέτο που ερμηνεύει με δύναμη η Έφη Λογγίνου).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου