ΕΞΟΔΟΣ

Αγγλική κωμωδία

αγγλική-κωμωδία-101536

Με την ταινία «Του Θεού το χόρτο» συνεχίζονται σήμερα και αύριο στις 9.30 μμ οι προβολές του «Σινέ Μεσόγειος» στο Αχίλλειο. Η ταινία, βρετανικής παραγωγής, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Νάιτζελ Κόουλ, σενάριο Νάιτζελ Κόουλ, Γκρεγκ Φέργκιουσον. Πρωταγωνιστούν: Μπρέντα Μπλέθιν, Γκρεγκ Φέργκιουσον, Μάρτιν Κλιούνες, Τσέκι Κάριο, Βάλερι Έντμοντ.

Συνεχίζοντας στα βήματα Αγγλικών κωμωδιών, όπως το “Full Monty”, το “Saving Grace” είναι μια ταινία που μας εισάγει με επιτυχία στον μικρόκοσμο των πόλεων της Βρετανικής επαρχίας. Η Grace Trevethyn είναι μια τυπική αγγλίδα νοικοκυρά με γνώσεις γεωπονίας, που ζει μια ήσυχη ζωή κάπου στις νότιες βρετανικές ακτές της Κορνουάλης. Η μεγαλύτερη συγκίνηση είναι το τσάι “five o’ clock”.

Όμως ο αιφνίδιος θάνατος του συζύγου της έρχεται να ανατρέψει τα πάντα, αφήνοντάς την αντιμέτωπη με ένα βουνό χρεών 300.000 λιρών. Σαν να μην έφταναν τα χρέη, η Grace βλέπει να πλησιάζει απειλητικά το ενδεχόμενο να χάσει το πανέμορφο εξοχικό σπίτι στο οποίο μένει και να καταλήξει στη φυλακή. Παρακινούμενη από τον κηπουρό της Matthew, η Grace αποφασίζει εκμεταλλευτεί το ταλέντο της στην κηπουρική.

Η ταινία διακρίνεται χάρη στους σπουδαίους ηθοποιούς της, όπως η Brenda Blethyn. Έχει κάτι από το "Μία βραδιά στο Νότινγκ Χιλ", αλλά δίνει μια πιο ποιοτική αίσθηση ταινίας, χάρη στις ηλεκτρισμένες ερμηνείες των χαρακτήρων της, την μουσική και περισσότερο από όλα τα χρώματα και την φωτεινότητα των σκηνών. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά του είδους τοποθετημένα σωστά: μία απομονωμένη τοποθεσία, εγκάρδιους χαρακτήρες, περίεργους χαρακτήρες, ένα πάντρεμα του χιούμορ με το δράμα και ένα ευρηματικό ”happy end”. Αν και μοιάζει να ακολουθεί τα βήματα του "The Full Monty” σώζεται από τους πολυδιάστατους χαρακτήρες του και τις εκπληκτικές ερμηνείες τους, ειδικά αυτήν της Blethyn. Η Brenda Blethyn είναι πράγματι εξαιρετική ως η κατά κόσμον απερίσκεπτη Grace. Οι καλύτερες σκηνές βασίζονται ολοκληρωτικά επάνω στον άψογα κωμικό συγχρονισμό της και η τελικά η Blethyn δεν σταματά να εντυπωσιάζει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου