ΕΞΟΔΟΣ

Χορευτική βραδιά φλαμένκο

χορευτική-βραδιά-φλαμένκο-140849

Βραδιά φλαμένκο με την ομάδα «Pellizco» θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στις 9.30 μ.μ. στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, προσφέροντας πλούσιο θέαμα και ανδαλουσιάνικους ρυθμούς στους φίλους του χορού. Στο πλαίσιο της έλευσης του πολύ γνωστού συγκροτήματος στο Βόλο, ο Σύλλογος Χορού Chorus Line διοργανώνει σεμινάρια φλαμένκο που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 2 μμ στον χώρο του Chorus Line, που βρίσκεται στην οδό Αγίου Νικολάου 55-Γαζή. Θα διδάξουν οι χορεύτριες φλαμένκο Νιόβη Μπένου και Φλώρα Τσουκαλά.

Το Studio Flamenco Pellizco παρουσιάζει ένα μαγευτικό ταξίδι στις μελωδίες και τους ρυθμούς φλαμένκο της Ανδαλουσίας, με την φωνή της Γιώτα «Baron», η οποία θα τραγουδήσει, τη συνοδεία των μουσικών Κώστα Τσουμάνη, κιθάρα και Στάθη Παρασκευόπουλου, cajon. Χορεύουν οι Νιόβη Μπένου και Φλώρα Τσουκαλά.

Το Studio Flamenco Pellizco λειτουργεί στην Θεσσαλονίκη από τον Οκτώβριο του 2009, με ιδρύτριες τις χορεύτριες-χορογράφους Νιόβη Μπένου και Φλώρα Τσουκαλά, οι οποίες μετά από πολυετή φοίτηση στην Σεβίλλη της Ανδαλουσίας, αποφασίζουν να δημιουργήσουν αυτό το νέο χώρο με στόχο την μετάδοση του χορού και της τέχνης του φλαμένκο. Παράλληλα με την εκπαιδευτική τους δραστηριότητα, οι δύο ιδρύτριες συνεχίζουν την ενεργή πορεία τους ως χορεύτριες φλαμένκο.

Εχουν συνεργαστεί με την ομάδα Grupo Flamenco Cadenas και το Caja Secreta πραγματοποιώντας εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και θέατρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Επίσης από το 2010 εμφανίζονται με το μουσικό σχήμα Motel Selenik σε σημαντικά πολιτιστικά Φεστιβάλ και εκδηλώσεις όπως το πρότζεκτ της Παράλλαξης «Θεσσαλονίκη Αλλιώς», το 13ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Κιλκίς, το 34ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το Sani Festival, τα Δημήτρια Θεσσαλονίκης κα.
Εχουν συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών «1+ Εγκάρδιες πράξεις», στο RE : ACT festival και στο Festival Flamenco Empirico στην Βαρκελώνη με την flamenco performance «Transit» και στο Block 33 στην παράσταση «Las 24» από την Compania Marco Vargas & Chloe Brule.
Επιπλέον, έχουν παρουσιάσει την μουσικοχορευτική παράσταση «Cocina Espanola» με την ομάδα PA.TATRAK στο Τελλόγλειο Ιδρυμα, στο Φεστιβάλ «περί ανέμου και άνοιξης» στις Σέρρες και στο 3ο Φεστιβάλ Κ.Ο.Θ Underground. Παράλληλα, διατηρούν επαφή με την εξέλιξη του φλαμένκο, παρακολουθώντας εντατικά σεμινάρια σε Ισπανία και Ελλάδα, ενώ στην αυριανή τους εμφάνιση στο Βόλο, θα παρουσιάσουν ρυθμούς με έντονο ανδαλουσιάνικο χρώμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου