ΕΞΟΔΟΣ

Κινηματογραφικές βραδιές

κινηματογραφικές-βραδιές-168211

Ανοιχτός παραμένει ο κύκλος προβολών στον θερινό κινηματογράφο Εξωραϊστική, με την «Αίσθηση του έρωτα» που θα κρατήσει συντροφιά στους σινεφίλ, σήμερα, αύριο, το Σάββατο και την Κυριακή, στις 9.30 το βράδυ. Η ταινία που προβάλλεται στο πλαίσιο του Σινέ Μεσόγειος είναι συμπαραγωγή Μ. Βρετανίας, Γερμανίας, Σουηδίας, Δανίας (2011) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Μακένζι, σενάριο Κιμ Φαμπζ Ακεσον. Πρωταγωνιστούν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Ίβα Γκριν, Κόνι Νέλσον, Γιούαν Μπρέμερ.

Ο Ντέιβιντ Μακένζι, σκηνοθέτης των ταινιών "Young Adam" (Ο νεαρός Αδάμ), "Hallam Foe" (Ημερολόγιο ενός Ρομαντικού Ηδονοβλεψία) και "Ζιγκολό" (Spread), επιχειρεί ένα νέο για αυτόν είδος κινηματογράφου, έχοντας στο πλευρό του ένα πολύ δυνατό καστ ηθοποιών. Η Ίβα Γκριν, ήδη από την παρουσία της στο πλευρό του Ντάνιελ Γκραιγκ (Τζέιμς Μποντ στο καταιγιστικό “Casino Royale”), απέδειξε ότι δεν είναι μια συνηθισμένη νέα ηθοποιός. Εδώ υποδύεται μια εργασιομανή επιστήμονα, που γνωρίζει έναν σεφ με έντονη καλλιτεχνική διάθεση (Γιούαν ΜακΓκρέγκορ). Οι δυο νέοι στην αρχή είναι πλήρως αφοσιωμένοι στη δουλειά τους και η ερωτική ζωή τους έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Καθώς, όμως, η γνωριμία τους προχωρεί, γεννιέται μια έντονη αγάπη μεταξύ τους. Αλλά, τότε, ξεσπάει μια παγκόσμια επιδημία, που αποστερεί τους ανθρώπους από τις αισθήσεις τους μία προς μία. Ο πρωτότυπος τίτλος της ταινίας “Perfect Sense” (Τέλεια Αίσθηση) αποδίδει καλύτερα τον σκοπό αυτού του απελπισμένου ερωτικού ρομάντζου με φόντο μία μετα-αποκαλυπτική Γλασκώβη.

Μέσα από μία στυλιστικά παγερή και υπόγεια απειλητική ταινία, με πρωταγωνιστές τους «αμαρτωλούς» ήρωες – σήμα κατατεθέν των ταινιών του Μακένζι (εκείνος είναι ένας μοναχικός κυνηγός περιστασιακών σχέσεων της μιας νύχτας, εκείνη είναι μία αλαζονική ντίβα που απορρίπτει εύκολα τους άντρες), ο σκηνοθέτης για πρώτη ίσως φορά εκδηλώνει αισιοδοξία, επιτρέπει στις καρδιές μας να χτυπήσουν και στο μυαλό να ελπίσει. Στην ουσία μιλάει για το μουδιασμένο σήμερα και όχι για το φουτουριστικό αύριο: Οι άνθρωποι τρέμουμε στην ιδέα μίας κρίσης που θα αλλάξει τις ζωές μας, θα μας στερήσει όσα συνηθίσαμε, θα μας κάνει αυτόματα δυστυχείς. Ενώ, όλα όσα μας κάνουν πραγματικά ευτυχισμένους, περιμένουν στην ουσία να τα ανακαλύψουμε δίπλα μας και γύρω μας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου