Μια αλλιώτικη παράσταση

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-11, 11:29:44
Μια αλλιώτικη παράσταση


Η πολυσυζητημένη παράσταση που περιοδεύει ανά την Ελλάδα, το έργο «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα» θα παρουσιαστεί σήμερα στις 9.30 μ.μ. στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Η θεατρική πρόταση που τάραξε τα καλλιτεχνικά ύδατα σε πανελλήνιο επίπεδο, θα φιλοξενηθεί απόψε στο Βόλο, προς χάρη των θεατρόφιλων της περιοχής μας. Η παράσταση – μύθος, που έχει αποσπάσει το βραβείο καλύτερης κωμωδίας, ανέβηκε για πρώτη φορά το 1994 από το Θέατρο του Νότου.

Την μετάφραση υπογράφει ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, τα σκηνικά-κοστούμια η Βίκυ Ρουμπέκα, την μουσική επιμέλεια ο Κώστας Σουρβάνος, την μουσική- διασκευή στίχων «Οθέλλου» ο Nivo. Παίζουν (αλφαβητικά): Γεράσιμος Γεννατάς, Ναταλία Δραγούμη, Αντώνης Λουδάρος, Άκης Σακελλαρίου.

Το επιχείρημα των «τεσσάρων Σεξπιροφυλάκων», το ίδιο εδώ και 17 χρόνια, το πείραξαν ελάχιστα ώστε να ακούγεται κάπως πιο καίριο στις στριμωγμένες εποχές που βιώνουμε: «Πριν απ’ αυτή την παράσταση, για να πείτε πως «έχετε δει Σαίξπηρ», θα έπρεπε να πάτε στο θέατρο 37 φορές, κάτι εντελώς αντιοικονομικό για την περίοδο λιτότητας που διανύουμε! Τώρα όμως σας δίνεται η ευκαιρία με ένα και μόνο εισιτήριο, να μαλώνετε με πραγματικά επιχειρήματα πλέον για το αν ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα θα είχαν μέλλον ως ζευγάρι, για το αν ο Άμλετ ήταν όντως αναβλητικός ή απλώς περίμενε βοήθεια από την Ευρώπη, ή για το ποιόν Έλληνα πολιτικό σας θυμίζει ο Ριχάρδος ο Γ’. Κι ας μην ξεχνάμε φυσικά και την interactive ψυχανάλυση της Οφηλίας που λειτουργεί σαν μπόνους! Ολόκληρος ο Σαίξπηρ - και τα 37 έργα - σε μια μόνο ώρα! Η παράσταση που αποδεικνύει περίτρανα ότι ο Σαίξπηρ δεν είχε υποπτευθεί καν την έννοια του μοντάζ!» υπογραμμίζουν με ευφάνταστο και χιουμοριστικό τρόπο οι συντελεστές. 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=