«Ο Εαυτούλης μου»... του Δημήτρη Ψαθά

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-07, 13:17:51
«Ο Εαυτούλης μου»... του Δημήτρη Ψαθά

Σήμερα Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στις 8:30 το βράδυ θα παρουσιαστεί στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο από τη Θεατρική Ομάδα της Νέας Αγχιάλου η επιτυχημένη παράσταση «Ο Εαυτούλης μου» σε σκηνοθεσία του Σπύρου Μαβίδη. Η παράσταση θα παιχτεί επίσης αύριο Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου.

Μετά την πρωτοφανή επιτυχία που σημείωσε η θεατρική ομάδα της Νέας Αγχιάλου με την παράσταση «Ο Εαυτούλης μου» του Δημήτρη Ψαθά, που παρουσίασε στο αμφιθέατρο της Νέας Αγχιάλου τον Ιούνιο του 2012, αποφασίστηκε από το ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου επανάληψη του κύκλου παραστάσεων, ώστε να ικανοποιηθεί και το κοινό που δεν κατάφερε να παρακολουθήσει το έργο κατά τη διάρκεια των πρώτων παραστάσεων λόγω απόλυτης πληρότητας του χώρου. Έτσι αποφασίστηκε το έργο να παρουσιαστεί και στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο του Βόλου με σκοπό τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων να διατεθούν για τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ.

Τα μέλη της θεατρικής ομάδας που με την προσπάθειά τους χαρίζουν άφθονο γέλιο στους θεατές, θα παρουσιάσουν το έργο σε ένα μεγάλης χωρητικότητας θέατρο, προκειμένου να ενισχύσουν το έργο ενός φορέα όπως η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων, που κλονίζεται από τις επιπτώσεις της οξύτατης οικονομικής κρίσης.

Η ΕΛΕΠΑΠ με σύνθημα «όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα σε μία ισότιμη ζωή», από το 1998 φροντίζει για την αποκατάσταση, δηλαδή τη διάγνωση, θεραπεία, εκπαίδευση των παιδιών με κινητικές κυρίως αναπηρίες και εγκεφαλική παράλυση ή προβλήματα λόγου και μάθησης, από ηλικία λίγων ημερών έως και 16 ετών.

Ο αριθμός των παιδιών που αποκαταστάθηκαν πλήρως είναι σημαντικός, ενώ τα περισσότερα παιδιά βοηθούνται στο να κινηθούν, να επικοινωνήσουν και να οργανώσουν τον εαυτό τους στο μέτρο των πραγματικών δυνατοτήτων τους. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, η ΕΛΕΠΑΠ συνεργάζεται με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ σε όσους δεν έχουν ασφάλιση, όλες οι υπηρεσίες της προσφέρονται δωρεάν.

Η υπόθεση της παράστασης

Η τρελή κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά γραμμένη ακριβώς πριν από 70 χρόνια, το 1941, εξακολουθεί να είναι σήμερα επίκαιρη όσο ποτέ, καθώς διεισδύει στην ψυχοσύνθεση του Νεοέλληνα, που δεν βάζει κανέναν και τίποτε πάνω από τον εαυτό του και είναι πρόθυμος να πατήσει επί πτωμάτων, προκειμένου να ικανοποιήσει τα θέλω του. Μπορεί να ακούγεται πικρό, ωστόσο ο μεγάλος μάστορας Δημήτρης Ψαθάς μπορεί και αποκαλύπτει την κωμική πλευρά του εγωισμού, μέσα από ξεκαρδιστικές καταστάσεις και στιγμιότυπα που όλοι μας έχουμε ζήσει (αν δεν ήμασταν οι πρωταγωνιστές τους).

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά οι:

Ασδεράκης Βασίλης – Γκούβερη Αθηνά - Γκούβερης Παναγιώτης - Δήμου Θάλεια - Ερρινάκη Σμαρούλα - Ζαράρη Άννα - Θεοχαράκης Δημήτρης - Κανάρη Ευτέρπη - Καρατζόγλου Δημήτρης - Τόλια Εύη - Τσούκα Κατερίνα.

Σκηνοθεσία: Σπύρος Μαβίδης. Σκηνικά – Κοστούμια: Ιωάννα Τουλούπη, Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώτα Θεολογίδου, Μουσική τραγουδιών: Στέλιος Μουτζούρης, Στίχοι τραγουδιών: Θάλεια Δήμου, Τραγούδι: Αθηνά Γκούβερη.

Τα εισιτήρια θα διατίθενται από το Ταμείο του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Βόλου.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
1
=