Οι «Εκκλησιάζουσες» θα παρουσιαστούν απόψε στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο ΒόλουΤελευταία ενημέρωση: 2012-08-25, 12:14:53
![]() Οι διαχρονικές «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη θα παρουσιαστούν σήμερα, Σάββατο 25 Αυγούστου στις 21.15 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «τώρα που βουλιάζει το δικό μας πολιτικό σύστημα, είναι σειρά μας να μιλήσουμε για την πολιτική και για την πάλη των δύο φύλων, με αφορμή τις Εκκλησιάζουσες. Και να γελάσουμε όχι μόνο με την μακρινή εποχή της αθωότητας, αλλά και με το κολασμένο σήμερα».
Το έργο παρουσιάζεται απόψε στο Βόλο, στο πλαίσιο της πανελλήνιας περιοδείας του και αποσπά πολύ θετικά σχόλια για τον τρόπο απόδοσης του Αριστοφανικού λόγου.
Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, την απόδοση κειμένου ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, την μουσική ο Θάνος Μικρούτσικος, τα σκηνικά-κοστούμια ο Άγγελος Μέντης, τις χορογραφίες η Αγγελική Στελλάτου, τον σχεδιασμό φωτισμών ο Σάκης Μπιρμπίλης και την μουσική διδασκαλία ο Θανάσης Αποστολόπουλος.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Πραξαγόρα: Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Βλέπυρος: Κώστας Κόκλας, Νέος: Γιώργος Πυρπασόπουλος, Χρέμης: Παντελής Δεντάκης, Α΄ Άντρας: Νίκος Καρδώνης, Β΄ Άντρας: Στράτος Χρήστου, Νέα: Γεωργία Γεωργόνη, Κηρύκαινα: Μαίρη Σαουσοπούλου.
Ο Χορός αποτελείται από τους: Μαίρη Σαουσοπούλου, Ντίνη Ρέντη, Πολυξένη Ακλίδη, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Μαρία Γεωργιάδου, Γεωργία Γεωργόνη, Άντρη Θεοδότου, Κατερίνα Μαούτσου, Σωτηρία Ρουβολή, Ειρήνη Φαναριώτη, Έλενα Χατζηαυξέντη.
Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, οι γυναίκες αξημέρωτα στην Εκκλησία του Δήμου, μεταμφιεσμένες σε άντρες βέβαια, σύμφωνα με το σχέδιο της Πραξαγόρας, πετυχαίνουν να δοθεί η εξουσία στις ίδιες, τελευταία ελπίδα για να σωθεί η πόλη από το ναυάγιο. Πώς θα είναι η ζωή από δω κι εμπρός; Γλέντι, κοινοκτημοσύνη σε όλα, ακόμα και στον έρωτα, αφού ο νόμος παρεμβαίνει για να διορθώσει τη φύση, δίνοντας δικαιώματα στους μη προνομιούχους ή, καλύτερα, στις μη προνομιούχες, τις γριές και τις άσχημες. Κάπως έτσι τραβάει το σχοινί ο Αριστοφάνης, σκορπίζοντας απλόχερα κωμικό υλικό μέσα στους αιώνες, χωρίς να ξέρουμε καλά καλά αν αγαπάει τις γυναίκες κι αν αντιδρά στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα της εποχής του. Δεν έχει καμιά σημασία άλλωστε. Εκείνο που μετράει είναι ο τρόπος που παρουσιάζει τα στραβά και τα ανάποδα του ανθρώπου και της κοινωνίας, κι αυτό είναι που τον φέρνει τόσο φρέσκο ανάμεσά μας.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Διαβάστε σήμερα
![]() 1
Παγωτό που δεν… λιώνει, ούτε αλλοιώνεται σε υψηλές θερμοκρασίες κοντά στο 0ο...»
Τοπικά: 12:05:45
2
Πέθανε ξαφνικά μια νέα κοπέλα στα Τρίκαλα, σκορπώντας θλίψη στην οικογένειά της....»
Τρίκαλα: 11:00:02
3
Τις τελευταίες πινελιές στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που επισκέπτεται αύριο...»
Τοπικά: 10:25:10
4
Από το μπαλκόνι πρώτου ορόφου έπεσε χθες το πρωί 25χρονος, στην ευρύτερη...»
Τοπικά: 10:15:10
5
Θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία και στον κλάδο των ξενοδόχων η...»
Τοπικά: 09:25:59
|