Σινέ Ιωλκός συνέχεια

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-08, 12:48:56
Σινέ  Ιωλκός συνέχεια

Συνεχίζονται οι προβολές που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής παρέμβασης « Ιωλκός», σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου, στη δροσερή αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου, με θέα την πόλη του Βόλου, στον Αγ. Ονούφριο. Σήμερα Τετάρτη 8 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ με είσοδο ελεύθερη, οι φίλοι του κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εξαιρετική ταινία «Ο Θρύλος του 1900» σε σκηνοθεσία Τζουζέπε Τορνατόρε. Πρωταγωνιστούν: Τιμ Ροθ, Προύιτ Τέιλορ Βινς, Πίτερ Βον. Την μουσική συνέθεσε ο Ένιο Μορικόνε. Με την ταινία αυτή το σινέ Ιωλκός ξεκινά το αφιέρωμα στον Αγγλικό Κινηματογράφο.

Στη στροφή του αιώνα, ένας θερμαστής του πλοίου "Βιρτζίνιαν", που κάνει το δρομολόγιο Ευρώπη/Αμερική, ανακαλύπτει ένα μωρό εγκαταλελειμμένο στο σαλόνι της διακεκριμένης θέσης. Το ανατρέφει κρυφά στο μηχανοστάσιο και το βαφτίζει "1900". Έτσι γεννήθηκε ο "θρύλος του πιανίστα που έζησε στον ωκεανό" και ελάχιστες στιγμές πάτησε στεριά. Η ταινία περιγράφει μια εποχή μετανάστευσης για την Ευρώπη. Το 1900 τα καράβια μετέφεραν χιλιάδες κόσμου από τις ασφυκτικά γεμάτες πόλεις των ευρωπαϊκών χωρών στην γεμάτη ευκαιρίες και φιλόξενη (τότε) Αμερική. Μέσα σε ένα από αυτά τα καράβια γεννήθηκε ο ήρωας μας. Έγινε πιανίστας από ένστικτο και αποφάσισε να ζήσει με τρόπο που όλοι έβλεπαν ως λάθος. Έβαλε όρια στην ζωή του. Έμαθε να ζει σε συγκεκριμένες συνθήκες. Δεν βγήκε ποτέ από το καράβι. Ερωτεύτηκε και έζησε κάνοντας πάντα την ίδια διαδρομή. Η μόνη του διέξοδος ήταν η μουσική. Ο μόνος τρόπος διαφυγής από μια ζωή που ο ίδιος θεώρησε ότι επέλεξε, αλλά στην πραγματικότητα απλά τη συνήθισε.

Με αφορμή την προβολή αυτής της ταινίας η πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης κ. Μουτσινά μεταξύ άλλων αναφέρει « Η λειτουργία του θερινού κινηματογράφου ήταν για εμάς μια πρωτόγνωρη εμπειρία . Στόχος μας ήταν αφ΄ενός μεν να δώσουμε την ευκαιρία στους φίλους του κινηματογράφου να δουν κάποιες αξιόλογες ταινίες της τελευταίας δεκαετίας, αφ΄ετέρου δε να προσφέρουμε μέσα από τις ταινίες που προβάλλονται στιγμές νοσταλγίας, χαλάρωσης και απόλαυσης. Πιστεύουμε ότι σε σημαντικό βαθμό πετύχαμε τους στόχους μας , αφού η προσέλευση του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε όλες τις μέχρι τώρα προβολές. Άλλωστε η γοητεία που αποπνέουν οι θερινοί κινηματογράφοι, κάνουν την όλη διαδικασία του να παρακολουθήσει κανείς μία ταινία στην ύπαιθρο, μαγική».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
1
=