Νανουρίσματα στη Μακρινίτσα

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-03, 14:35:31
Νανουρίσματα στη Μακρινίτσα

Τη μουσική παράσταση με τίτλο «Την πόρτα ανοίγω το βράδυ...νανουρίσματα και τραγούδια του κόσμου» θα παρουσιάσουν την Κυριακή 5 Αυγούστου η Μάχη Κουφογιώργου και ο Γιάννης Σίνης. Η μουσική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 μμ στο Art Cafe στην αυλή του Αρχοντικού Βατσαρέα-Μαυράκη (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ) στη Μακρινίτσα.

Ο Γιάννης Σίνης γεννήθηκε στην Αθήνα. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός τεχνολόγος, πολιτικός μηχανικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σπούδασε Βυζαντινή μουσική στη Ναύπακτο. Παίζει λαούτο, μπουζούκι και κιθάρα. Έχει ασχοληθεί με το ρεμπέτικο, την παραδοσιακή και ελληνική έντεχνη μουσική. Έχει συμμετάσχει ως μουσικός, τραγουδιστής και χορευτής σε διάφορες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει υπάρξει μέλος διαφόρων χορωδιών και μουσικών σχημάτων με πιο πρόσφατο το Τρίο Ρουμπαγιάτ. Γράφει μουσική και δισκογραφικά, συμμετείχε στη 2η ακρόαση της Μικρής Άρκτου ως ερμηνευτής. Επίσης έχει εργαστεί ως χοροδιδάκαλος ελληνικών παραδοσιακών χορών.

Η Μάχη Κουφογιώργου γεννήθηκε στα Γιάννενα. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός Αγγλικής φιλολογίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και είναι διδάκτωρ κοινωνιογλωσσολογίας. Έχει κάνει σπουδές κλασικής κιθάρας με το Θωμά Ζηκόπουλο. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικού τραγουδιού με τη Μαρία Κορομάντζου, σοπράνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και σεμινάρια φωνητικής με την Helen Lepalaand και το Νίκο Παγούνη. Παρακολούθησε σεμινάριο Βουλγάρικων φωνητικών τεχνικών με τη Τzvetanka Verimezova και το σεμινάριο Μουσική Ομάδα με το Χάρη Λαμπράκη , καθώς και σεμινάριο υποκριτικής με το Δημήτρη Κουφογιώργο, σεμινάριο μουσικού και θεατρικού αυτοσχεδιασμού με τον Παναγιώτη Αθανασόπουλο και σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού με τον Άρη Φλισκούνη. Είναι μέλος της μουσικής-θεατρικής ομάδας Καταφωνή που δραστηριοποιείται στα Χανιά και έχει συμμετάσχει σε διάφορες μουσικές-θεατρικές παραστάσεις. Έχει συνεργαστεί με το σχήμα παραδοσιακής μουσικής Κύκλος.

Ο Γιάννης Σίνης και η Μάχη Κουφογιώργου συναντήθηκαν στα Χανιά και δημιούργησαν τη μουσική παράσταση «Την πόρτα ανοίγω το βράδυ...νανουρίσματα και τραγούδια του κόσμου». Δόθηκε μια σειρά παραστάσεων στα Χανιά, στον πολυχώρο πολυ τεχνείο , σε συνεργασία με μέλη της ομάδας Καταφωνή (Εύη Δήμου, Ιωάννα Δουρουντάκη, Μέλπω Παπαδοπούλου, Ιωάννα Χριστοδούλου) το φετινό Ιούνιο. Πρόκειται για μια παράσταση που κινείται γύρω από το νανούρισμα ως μουσικό είδος, αντλώντας υλικό από διάφορους λαούς και κουλτούρες (Κούβα, Καραϊβική, Κ. Ιταλία, Λίβανο, Τουρκία, Κουρδιστάν, Ισραήλ, Κονγκό, Ουκρανία, Ρομά Ουγγαρίας, Ελλάδα κ.ά.). Παρεμβάλλονται κείμενα που παρουσιάζουν τις ιστορίες των τραγουδιών καθώς και τον κοινωνικό ρόλο που έχει παίξει το νανούρισμα σε διάφορα ιστορικά και γεωγραφικά πλαίσια ανά τον κόσμο.

Τα νανουρίσματα εναλλάσσονται με τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου επιλεγμένα βάσει συνειρμών. Ακούγονται τραγούδια σε 16 γλώσσες και διαλέκτους.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
4
=