«Ορνιθες» στο Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-02, 21:11:34
 «Ορνιθες» στο Βόλο

Την κωμωδία του Αριστοφάνη «Ορνιθες» θα παρουσιάσει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης αύριο στις 9.30 μμ στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου, στα πλαίσια της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας για το φετινό καλοκαίρι. H παράσταση συμμετέχει, σημειωτέον, στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου 2012.

Τη σκηνοθεσία-απόδοση κειμένου υπογράφει ο Γιάννης Κακλέας, τη μουσική ο Μάνος Χατζιδάκις, τα σκηνικά ο Μανόλης Παντελιδάκης, τα κοστούμια οι Βάλια Μαργαρίτη/Μανόλης Παντελιδάκης, τις χορογραφίες ο Κυριάκος Κοσμίδης, τους φωτισμούς ο Γιώργος Τέλλος, την μουσική επιμέλεια/διδασκαλία ο Αλέξιος Πρίφτης. Παίζουν οι ηθοποιοί : Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κώστας Μπερικόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Σωκράτης Πατσίκας, Αγορίτσα Οικονόμου, Σταύρος Σιόλας, Μάρα Βλαχάκη και Προκόπης Αγαθοκλέους. Χορεύουν οι Ivan Svitailo, Σοφία Μιχαήλ και Alain Rivero. Συμμετέχει ο τραγουδιστής Σταύρος Σιόλας.

Αναφερόμενος στην παράσταση ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας υπογραμμίζει : «Ένα ταξίδι στην επιθυμία για ένα κόσμο ελεύθερο, ένα κόσμο δίκαιο, με αίτημα την Ευτυχία είναι οι « Όρνιθες » του Αριστοφάνη. Ο μεγάλος αυτός σατιρικός ποιητής μας διηγείται μια ιστορία ανατροπής μιας κοινωνίας διεφθαρμένης, παρακμιακής, μιας κοινωνίας που υποβαθμίζει την επιθυμία για Ζωή, σε αγωνιώδη προσπάθεια για Επιβίωση.

Οι «Όρνιθες» είναι ένα κείμενο πολιτικό και ταυτόχρονα μια ποιητική παραβολή που καυτηριάζει ένα κόσμο απάνθρωπο και ονειρεύεται «μια κοινωνία πουλιών», δηλαδή μια κοινωνία με φαντασία, που υιοθετεί τις Αρχετυπικές αξίες του Δικαίου, της Αξιοκρατίας και της Διαρκούς Κίνησης. Μια κοινωνία που μπορεί να φαντάζει απραγματοποίητη αλλά που ο Άνθρωπος αν σταματήσει να την επιθυμεί κινδυνεύει με αφανισμό. Οι «Όρνιθες» είναι ένα έργο τόσο σύγχρονο όσο και η ανάγκη του ανθρώπου να πετάξει πάνω από τις ατομικές και κοινωνικές δεσμεύσεις του και να δημιουργήσει μια «άλλη» κοινωνία, χωρίς υποκρισία, φόβο, καταστροφική μανία και κοινωνική αδικία. Ουτοπικό; Από εμάς εξαρτάται».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
6
=