Το «Ξυπόλητο Τάγμα»

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-02, 13:29:24
Το «Ξυπόλητο Τάγμα»

Την λαϊκή όπερα «Οξω απ’ την παράγκα» παρουσιάζει το «Ξυπόλυτο τάγμα» σήμερα Πέμπτη 2 Αυγούστου στις 9 μμ στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μπούρτζι» της Σκιάθου. Η αυτοδιαχειριζόμενη ομάδα – χωρίς παραγωγούς και image makers – «Ξυπόλητο Τάγμα» έχοντας ήδη ξεκινήσει το ταξίδι της σ’ όλη την Ελλάδα, την Πέμπτη 2 Αυγούστου θα κάνει μια στάση στη Σκιάθο, για να παρουσιάσει τη λαϊκή όπερα «Όξω απ’ την παράγκα» στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Μπούρτζι.

Πρόκειται για μία σύµπραξη της τέχνης του Θεάτρου Σκιών (µε µπερντέ και φιγούρες), της υποκριτικής (µε τον Καραγκιόζη και την παρέα του έµψυχους επί σκηνής) και της μουσικής (µε την κλασική ζωντανή ορχήστρα, αλλά όχι μόνο µε τα κλασικά τραγούδια), ενωµένα σ’ ένα αδιαίρετο σύνολο. Μια καραγκιοζέϊκη τραγική κωµωδία, µια επίκαιρη κοινωνική σάτιρα για τους µικρούς και µεγάλους φίλους – και όχι µόνο – του αθάνατου Ελληνικού Καραγκιόζη. Ενός Καραγκιόζη «ανένταχτου και αγανακτισμένου», που σκηνοθετεί ο Κώστας Καζάκος. Πρόκειται για μια παράσταση µε… ψυχή βαθιά, µε όργανα, κλαρίνα και βιολιά. Και λόγο δυνατό, νοσταλγίας, αλληλεγγύης και συντροφικότητας. Όλα αυτά είναι τα «πλούτη» µας σε µια φτωχή Ελλάδα. Μετά την παράσταση, ακολουθεί ελεύθερο λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα του «Ξυπόλητου τάγματος».

Ψυχή βαθιά καταθέτουν: η διμοιρία ηθοποιών Παύλος Ορκόπουλος, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Βασίλης Τσιπίδης, Γιάννης Ζουµπαντής και το ζεύγος …Αγλαΐα -Τζένη Βαβαρούτα, Καραγκιόζης – Τάκης Βαµβακίδης. Την διμοιρία Καραγκιοζοπαιχτών απαρτίζουν οι : Άθως ∆ανέλλης, Τάσος Κώνστας, Χάρης Μπιλλίνης (εναλλάσονται). Την διμοιρία μουσικών απαρτίζουν αντίστοιχα οι : Γιώργος Τζώρτζης, Σωτήρης Μαργώνης, Κώστας ∆ηµουλιάκας, Μίλτος Χρυσανθίδης, Σώλης Μπαρκή, Νίκος Σουλιώτης, Παναγιώτης Μπουζέας, ∆ηµήτρης Κατσούλης, Γιάννης Ευαγγέλου και σε έκτακτες εµφανίσεις ο Νίκος Φιλιππίδης (εναλλάσονται).

Την συγγραφή του έργου υπογράφει ο Τάσος Κώνστας. Τα κείμενα των Διογένη – Διγένη – Πτωχοπροδρόμου υπογράφει ο Άθως Δανέλης και την σκηνοθεσία ο Κώστας Καζάκος. Τα σκηνικά επιμελήθηκε ο Νίκος Κασαπάκης, τα κοστούμια οι Νίκος Κασαπάκης, Ελίζα Γραμματίκα, την μουσική και τους στίχους ο Γιώργος Τζώρτζης, τους φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα, την κινησιολογία ο Πέτρος Γάλλιας, βοηθός χορογράφου είναι ο Ορέστης Καρύδας, την εικαστική επιμέλεια – εκτέλεση σκηνικού υπογράφει ο Βασίλης Σακκής.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
4
=