ΕΞΟΔΟΣ

Η ιστορία της Σταχτοπούτας

η-ιστορία-της-σταχτοπούτας-231562

Την «Σταχτοπούτα και την ιστορία της» του Περό Σαρλ θα παρουσιάσει αύριο Τρίτη 24 Ιουλίου το Θέατρο του Παιδιού στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου.

Φιλοδοξία του σκηνοθέτη μέσα από το συγκεκριμένο έργο, είναι να «φωτίσει» την αξία της καλοσύνης. Η έννοια της καλοσύνης και της αγνότητας του χαρακτήρα συμβολίζεται μέσα από το πρόσωπο της Σταχτοπούτας, η απληστία, η κακία και η ματαιοδοξία μέσα από τα πρόσωπα της Μητριάς και των δύο κοριτσιών της, ενώ η Νεραϊδονονά συμβολίζει την μοίρα που καθορίζει και ανταμείβει το καλό και το δίκαιο.

Σε μια εποχή που οι αξίες αναθεωρούνται, υποχρέωση του κάθε καλλιτέχνη είναι να παίρνει θέση και να βοηθά στην διαμόρφωση του χαρακτήρα και της συνείδησης του θεατή. Ειδικά στο παιδικό θέατρο, η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη και αξιοποιώντας κλασσικά κείμενα όπως αυτό το «μαγικό παραμύθι» του Σαρλ Περό, να αναδείξει το αίσθημα του δικαίου, να διεισδύσει στην ψυχολογία των παιδιών και να γεμίσει την ψυχή τους και την αισθητική τους με θετικά στοιχεία. Γι’ αυτό και η θεατρική ανάγνωση τέτοιων πασίγνωστων παραμυθιών είναι ανεξάντλητη και διαχρονική.

Η παράσταση αισθητικά υποστηρίζεται από εξαιρετικά κουστούμια, σκηνικά και εφέ, που βοηθούν το λιλιπούτειο κοινό να «ταξιδέψει» με την φαντασία του στον υπέροχο κόσμο του παραμυθιού. Παίζουν 7 επαγγελματίες ηθοποιοί που υποδύονται 10 ρόλους και η μουσική είναι γραμμένη ειδικά για το συγκεκριμένο έργο.

Σκηνοθεσία & θεατρική διασκευή: Γιάννης Κόκκινος, Χορογραφίες: Ζωή Σαρίδου, Σκηνικά: Πολυάνα Δημητροπούλου, Κουστούμια: Εύη Μπαράκου, Μουσική: Μιχάλης Κόκκινος, Ειδικές Κατασκευές: Θεόδωρος Κόκκινος.

Παίζουν οι ηθοποιοί Ελένη Τριανταφύλλου , Ηλίας Νάκος, Νικολέττα Κοφινά, Μιχάλης Κόκκινος, Ηλίας Παγούρας, Κατερίνα Μπιμπή, Βασιλική Αλεξοπούλου.

«Πέρσι συμμετείχαμε στα Φεστιβάλ της Κρήτης με το έργο του Όσκαρ Ουάιλντ «Ο Εγωιστής Γίγαντας» και η «καλλιτεχνική εμπιστοσύνη» που εισπράξαμε από το λιλιπούτειο -και όχι μόνο- κοινό, μας κάνει φέτος να ανεβάσουμε τον πήχη των απαιiτήσεων και να ετοιμάσουμε το υπέροχο και πολυαγαπημένο παραμύθι του Σαρλ Περό «Η Σταχτοπούτα και η Ιστορία της» με φρέσκια αλλά παράλληλα κλασική ματιά, σύμφωνη με την μαγεία των αγαπημένων κλασικών παραμυθιών που μεγάλωσαν γενιές και γενιές» υπογραμμίζουν οι συντελεστές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου