Θέατρο καθ’ οδόν

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-12, 12:52:18
Θέατρο καθ’ οδόν

Καινοτόμα πρόταση καταθέτει στο θεατρόφιλο κοινό του Βόλου από σήμερα έως και την Κυριακή μια κεφάτη καλλιτεχνική παρέα, προτρέποντάς το να συμμετάσχει στο Roadtrip 2, την διαδραστική παράσταση που εκτυλίσσεται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Το σημείο επιβίβασης των θεατών στα αυτοκίνητα-κινητές θεατρικές σκηνές των τεσσάρων πρωταγωνιστών, θα είναι ο χώρος μπροστά από το ξενοδοχείο «Ξενία» και οι καθ’ οδόν παραστάσεις, θα πραγματοποιούνται στις 9 και τις 10.30 το βράδυ. Η παράσταση που χαρακτηρίζεται από κωμικές πινελιές, έχει ως θέμα τέσσερις άστεγους και έχει ταξιδέψει με επιτυχία στην Θεσσαλονίκη, ενώ ακολουθεί ο Βόλος, η Σπάρτη και η Σκάλα. Θεατές και ηθοποιοί γίνονται «ένα» και δημιουργούν μαζί ξεχωριστές εμπειρίες, καθώς εκτυλίσσεται το σπονδυλωτό έργο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ

Οι εμπνευστές της καινοτόμας αυτής πρωτοβουλίας, παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου, αναλύοντας τα επιμέρους δεδομένα της παράστασης που διαδραματίζεται σε τέσσερα αυτοκίνητα, όσα και οι πρωταγωνιστές, εν κινήσει. Η σύλληψη της ιδέας και η σκηνοθεσία του έργου ανήκουν στην Βιολέττα Γύρα, η οποία υπογράμμισε ότι στην παράσταση δεν υπάρχει μονόλογος, «αλλά διάλογος μεταξύ των ηθοποιών και των θεατών, οι οποίοι συμμετέχουν. Το αυτοκίνητο στην προκειμένη περίπτωση, προσθέτει η ίδια, λειτουργεί ως μικρόκοσμος και συμβολίζει την στάση που ακολουθεί ο καθένας στην ζωή του».

Τέσσερις ηθοποιοί και ισάριθμα αυτοκίνητα, στο κάθε ένα από τα οποία θα επιβιβάζονται οι θεατές, είναι ο κεντρικός άξονας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Όπως αναφέρει μάλιστα ο ηθοποιός Δημήτρης Αγοράς, ο οποίος κατάγεται από την Μακρινίτσα «ο κόσμος έρχεται με την διάθεση να συμμετέχει σε ένα πολύ ωραίο ταξίδι, τοποθετείται, διαφωνεί και δίνει λύσεις στην πλοκή του έργου». Ο Βολιώτης ηθοποιός Βλάσης Πασιούδης, ο οποίος επίσης συμμετέχει στο Roadtrip 2, τονίζει ότι πρόκειται για «μια καινούργια, ανατρεπτική, γεμάτη αέρα φρεσκάδας παράσταση, όπου ο κόσμος περνάει πάρα πολύ καλά και συμμετέχει».

Η ηθοποιός Έλενα Τυρέα, κάνει λόγο για «μια ανεκτίμητη εμπειρία και ευχάριστη έκπληξη για τον κόσμο» ενώ προσθέτει ότι «το κοινό υποδύεται ρόλους σε κάθε αυτοκίνητο». Η Φλώρα Καλομοίρη, η τέταρτη ηθοποιός της κεφάτης καλλιτεχνικής συντροφιάς, ανέφερε από την πλευρά της ότι «μπαίνουμε σε μια διαδικασία ομαδικότητας μέσω της συγκεκριμένης παράστασης και όταν βγαίνουμε από το αυτοκίνητο γινόμαστε ένα με τους θεατές».

Στο συγκεκριμένο σπονδυλωτό έργο «βλέπουμε την αλήθεια διαφορετικά ειπωμένη» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συντελεστές. Η σύλληψη - σκηνοθεσία ανήκει στην Βιολέττα Γύρα. Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι: Έλενα Τυρέα, Δημήτρης Αγοράς, Φλώρα Καλομοίρη, Βλάσης Πασιούδης.

Κείμενα: Γιάννης Ζευγώλης. Στα κείμενα συνεργάστηκε ο Γιάννης Ράγκος. Την μουσική προσαρμογή ανέλαβε ο Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος, βοηθός σκηνοθέτη είναι η Μαρία Κακάρογλου, την οργάνωση παραγωγής ανέλαβαν οι: Τόνια Αβδελοπούλου, Βιολέττα Γύρα. Την επιμέλεια κουστουμιών ανέλαβαν η Τόνια Αβδελοπούλου, τις φωτογραφίες οι Ελένη Τάξερη, Ρούλα Μονιάκη, το Video / Trailer οι: Γιώργος Κουβαράς, Στεφανία Μιζάρα, τα γραφιστικά η Σοφία Αποστολοπούλου, το σκίτσο ο Γιάννης Αποστολόγιαννης, το λογότυπο η Βίκυ Αδάμου και την ραδιοφωνική εκφώνηση η Τάνια Παλαιολόγου.

Το σημείο επιβίβασης, όπως προαναφέρθηκε, είναι ο χώρος μπροστά από το ξενοδοχείο «Ξενία» και η υπόθεση του έργου, διάρκειας 55 λεπτών, θα εκτυλιχθεί δια μέσου των οδών Ιάσονος, Πολυμέρη, Αργοναυτών, Δημητριάδος, μηδέ εξαιρουμένου του λιμανιού. Σε κάθε αυτοκίνητο μπορούν να επιβιβαστούν τέσσερις θεατές και η τιμή του εισιτηρίου είναι 12 ευρώ. Από σήμερα έως και την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν διπλές παραστάσεις, στις 9 και τις 10.30 το βράδυ, ενώ για κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6981053303.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
8
=