«Το παράπονο του Χαλίμ»

Τελευταία ενημέρωση: 2022-11-15, 08:55:33
Το εξώφυλλο του βιβλίου
«Το παράπονο του Χαλίμ»

Το βιβλίο για μικρούς και μεγάλους, στην ελληνική και γαλλική γλώσσα, της Αρτεμης Χατζηγεωργίου – Κουτσούκου με τίτλο «Το παράπονο του Χαλίμ» - «La plainte de Halim» θα παρουσιαστεί σε ανοιχτή εκδήλωση στον Βόλο αύριο Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Παρκ, με τη διοργάνωση των εκδόσεων «Γράφημα» και του βιβλιοπωλείου «Ηλιος» του Χρήστου Αγιώτη και την υποστήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Αγιος Ιωσήφ», του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου, του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας και του Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Μαγνησίας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Roland Fischer επίτιμος πρόξενος της Γαλλίας στον Βόλο, η Βασιλική Τσελά ΕΕΠ Γαλλικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Ανθούλα Ροντογιάννη δρ. Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Σορβόννης (Paris IV) ΕΔΙΠ Γλωσσολογίας και μετάφρασης Α.Π.Θ.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα εμπλουτιστεί με δρώμενο που θα αποδώσουν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βόλου «Αγιος Ιωσήφ» και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

«Το παράπονο του Χαλίμ» - «La plainte de Halim» είναι ένα ευρηματικό βιβλίο που προσφέρει αβίαστα τη χαρά της ανάγνωσης και της γνώσης. Παράλληλα το βιβλίο με την εξαιρετική εικονογράφηση της Δωροθέας Λούκρη μεταφέρει από μια παράδοξη συνάντηση ενός πολύχρωμου χαλιού που αφέθηκε στα σκουπίδια και ενός μικρού ποντικού νοήματα και μηνύματα που οδηγούν στη συνειδητοποίηση ιδεών και αξιών που αφορούν στη φιλία και την αγάπη, στη συνύπαρξη και τη συνεργασία.

Η Αρτεμις Χατζηγεωργίου – Κουτσούκου είναι καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας, απόφοιτη της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Αγιος Ιωσήφ» και του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Υπηρέτησε στη Δημόσια Εκπαίδευση υποστηρίζοντας ενεργά τη γαλλοφωνία, ενισχύοντας τις ελληνογαλλικές σχέσεις πολιτισμού και εκπαίδευσης. Το 2015 τιμήθηκε από το γαλλικό κράτος με το παράσημο του Ακαδημαϊκού Φοίνικα, υψίστη τιμή και αναγνώριση. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Αγιος Ιωσήφ».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
7
=