ΕΞΟΔΟΣ

«Αποτυπώματα μνήμης»

αποτυπώματα-μνήμης-871179

Τα Γιάννενα και η σύγχρονη ιστορία τους από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τις μέρες μας με ενδιαφέρον και ποικίλο αρχειακό υλικό είναι το θέμα της περιοδικής έκθεσης με τίτλο «Αποτυπώματα μνήμης. Τεκμήρια κοινωνικής και πολιτισμικής ιστορίας των Ιωαννίνων», που θα φιλοξενείται στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου το χρονικό διάστημα από την ερχόμενη Παρασκευή 11 έως και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Η έκθεση είναι παραγωγή του Photometria International Photography Festival, που εδρεύει στα Ιωάννινα, και φιλοξενείται από τη Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 20:00 και η λειτουργία της περιλαμβάνεται στις εκδηλώσεις του μήνα φωτογραφίας, που κάθε χρόνο διοργανώνει η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου.

Σημειώνεται ότι στo φεστιβάλ της Photometria έχει ήδη φιλοξενηθεί η έκθεση «Δημήτρης Λέτσιος, ένα πορτρέτο του Βόλου», ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και για την παρουσίαση της έκθεσης «Ο φωτογράφος Κώστας Ζημέρης (1886-1980), αναδρομή στο έργο του», εκθέσεις – παραγωγές του Μουσείου Πόλης του Βόλου σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση παρουσιάζει φωτογραφίες, επιστολικά δελτάρια, καρτ-ποστάλ και αλλά υλικά τεκμήρια, που αφηγούνται μικρό-ιστορίες σχεδόν δύο αιώνων. Παράλληλα, συνθέτουν το μνημονικό πανόραμα καθοριστικών ιστορικών γεγονότων της πολιτικής και κοινωνικής ζωής των Ιωαννίνων, από τα τέλη του 19ου αιώνα ώς τις μέρες μας. Αξιοποιώντας ποικίλο αρχειακό υλικό, που εκτείνεται σε χρονικό εύρος από το 1898 έως το 2020 και μέσα από τον «διάλογο» οπτικών τεκμηρίων και κειμένων, αναδεικνύεται πολύπλευρα η φυσιογνωμία της σύγχρονης πόλης των Ιωαννίνων και της περιοχής της.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Info: Ωρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 10:30 – 13:30, Τετάρτη και Παρασκευή 10:30 – 13:30 και 18:00 – 21:00, Δευτέρα κλειστό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου