Σήμερα η Γιορτή Κιθάρας

Τελευταία ενημέρωση: 2022-10-22, 11:44:04
Ο Βόλος αποτελεί έδρα και κέντρο συντονισμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας
Σήμερα η Γιορτή Κιθάρας

Επίσημη εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας, θα πραγματοποιηθεί απόψε, στις 20:00, στο Domotel Xenia Volos. Ο Βόλος αποτελεί έδρα και κέντρο συντονισμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Οκτωβρίου και στη σημερινή εκδήλωση θα ακουστεί ο ύμνος «Fly me to Volos», δια χειρός του Γάλλου συνθέτη Damien Aribert, ο οποίος ηχεί σε 112 χώρες σε όλον τον κόσμο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή βίντεο με στιγμιότυπα εκδηλώσεων άλλων χωρών, συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Φουντούλη και παρουσίαση του ύμνου της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας «Fly me to Volos». 

Η Παγκόσμια Ημέρα Κιθάρας ιδρύθηκε και καθιερώθηκε το 2021, με έμπνευση και πρωτοβουλία του κιθαρίστα, συνθέτη, καθηγητή Γιώργου Φουντούλη υπό την αιγίδα της UNESCO και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και με την υποστήριξη του Φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός», της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΕΚΠΟΛ, του Δήμου Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ), του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, του Hellenic Spirit Organization, της International Art Aacademy, της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών και δεκάδων περιφερειακών και διεθνών φορέων.

Κοινοποιήθηκε στις χώρες -μέλη του ΟΗΕ και γιορτάζεται παγκοσμίως κάθε χρόνο στις 18 Οκτωβρίου (με ευέλικτη εορταστική περίοδο από 15 έως 22 Οκτωβρίου).

Το 2022, συμμετέχουν επίσημα 112 χώρες, 670 πόλεις με εντυπωσιακές εκδηλώσεις, ενώνοντας τις δυνάμεις τους και στέλνοντας μηνύματα ειρήνης, συμφιλίωσης, πολιτισμού, θετικής ενέργειας, με σύμβολο το πιο δημοφιλές μουσικό όργανο, την κιθάρα, που έχει καταγεγραμμένη ιστορία 4.000 χρόνων και κατάγεται από την αρχαιοελληνική εποχή, με πρώτους κιθαριστές τον μυθικό θεό Απόλλων, τον μεγάλο δάσκαλο Χείρων Κένταυρο, τον Ορφέα, τον Αχιλλέα, τον Ηρακλή, τον Πλάτωνα, τον Σοφοκλή κ.α.

Info: Κράτηση θέσεων απαραίτητη για την εκδήλωση στον Βόλο στη διεύθυνση: info@foudoulis.gr

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
6
=