«Ψυχολογία Συριανού συζύγου»

Τελευταία ενημέρωση: 2022-10-08, 09:14:19
Η παράσταση αποτελεί δραματοποιημένη παρουσίαση ενός διηγήματος
«Ψυχολογία Συριανού συζύγου»

Το Κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών «Θεατρίνη» φιλοξενεί απόψε και αύριο Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στις 21:15 το Politheatro | performing arts με την παράσταση «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» του Εμμανουήλ Ροΐδη.

Είναι ένα από τα διηγήματα της τελευταίας φάσης του ροϊδικού έργου και αποτελεί ταυτόχρονα ένα δείγμα του ανατρεπτικά ειρωνικού ύφους του Ροΐδη με δόσεις σάτιρας για τα λογοτεχνικά δεδομένα της Ελλάδας και όχι μόνο. Ένας ορκισμένος εργένης ερωτεύεται παράφορα και για να μπορέσει να απαλλαγεί από την «κατάστασιν ερωτευμένου», κάνει το προφανές... την παντρεύεται. Όσο περνάει ο καιρός, διαπιστώνει ότι ο έρωτας, αντί να κοπάσει, έχει φουντώσει... Και τότε αρχίζει το προσωπικό του παραλήρημα και οι εφιαλτικές νύχτες του, στοιχειωμένες από υποψήφιους εραστές, εκνευριστικές χοροεσπερίδες και προκλητική κοκέτικη συμπεριφορά της γυναίκας του.

Ο συγγραφέας κατορθώνει να μας δώσει με παραστατικότητα και δηκτικότητα τους προβληματισμούς του ζηλιάρη συζύγου εξαιτίας της φιλαρέσκειας της συζύγου του και να μας χαρίσει ένα απολαυστικό ανάγνωσμα που ελκύει λόγω του θέματός του τον αναγνώστη μέχρι και σήμερα. 

Η δραματοποιημένη παρουσίαση του έργου δίνει με ελαφρύ και δηκτικό τρόπο τις απαντήσεις στα ερωτήματα κάθε ανθρώπου σε σχέση με τον έρωτα και τον γάμο.

Διασκευή: Θοδωρής Γκόγκος

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόγκος

Φωτογραφίες: Γιώργος Σταύρος

Σκηνικά - σχεδιασμός φωτισμών: Θοδωρής Γκόγκος

Ερμηνεύουν: Θοδωρής Γκόγκος - Ναταλία Βώττη.

Γενική είσοδος 10 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ.

Πληροφορίες, κρατήσεις: 6906842332 (Πλάτωνος 20, Βόλος).

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
2
=