Το ταξίδι της Αργούς αλλάζει τοποθεσία

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-21, 13:29:45
Το ταξίδι της Αργούς αλλάζει τοποθεσία

Σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου θα προβληθεί στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους για το ταξίδι της Αργούς, με τίτλο «Argo Navis» διάρκειας 100 λεπτών.

Με επίσημη ανακοίνωση η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας αναφέρει:

"Σας ενημερώνουμε ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ηπροβολή του πολυβραβευμένου Ντοκιμαντέρ για την Αργώ με τίτλο ‘’Argo Navis’’ στο πλαίσιο του Εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής κληρονομίας, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και το Σωματείο ‘’Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, δεν θα προβληθεί στην αυλή του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου αλλά στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας, Δ. Νοεμβρίου με Ξενοφώντος στον πρώτο όροφο. Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ."

Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20:30, διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που για φέτος έχει θέμα «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά»

Το Argonavis της εταιρείας Faos αποτελεί έναν ύμνο στην Αργώ και την ιστορία της Αργοναυτικής Εκστρατείας και κατ’ επέκταση στον Βόλο, απ’ όπου ξεκίνησε το ταξίδι της η θρυλική πεντηκόντορος. Στο ντοκιμαντέρ αποτυπώνεται η ιστορία της σύγχρονης… Αργοναυτικής Εκστρατείας: πώς μετά απ΄3.500 χρόνια, το 2004 ξεκίνησε η ανακατασκευή του προϊστορικού πλοίου μέσα από ένα ολοκληρωμένο ερευνητικό πρόγραμμα πειραματικής ναυτικής αρχαιολογίας του Ινστιτούτου Ναύδομος, με τη χρήση ξυλείας από το Πήλιο και ακολουθώντας τους κανόνες της πανάρχαιας ελληνικής ναυπηγικής. Η ναυπήγηση του πλοίου ολοκληρώθηκε το 2006 και ένα χρόνο αργότερα ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά ταξίδια στον Παγασητικό.

Τον Ιούνιο του 2008, η Αργώ απέπλευσε από το Βόλο για την Αδριατική, πιάνοντας 28 λιμάνια και καταλήγοντας συμβολικά στο νησί του Οδυσσέα την Ιθάκη, όπου μετά από ταξίδι δύο μηνών είχε συμπληρώσει 650 ναυτικά μίλια. Μία απόσταση που πέρασε από πολλές Συμπληγάδες: τη γέφυρα της Χαλκίδας που πολύ περίεργα δεν… άνοιγε να περάσει η Αργώ, το σπασμένο κατάρτι κάτω από το Σούνιο, την εγκατάλειψη από τους δύο εφοπλιστές στο μέσον του Ιονίου, την άφιξη στους Αγ. Σαράντα, της Αλβανίας, το ταξίδι στην Γεωργία.

Το δύσκολο ταξίδι της Αργούς είχε καταγράψει ο Στέλιος Ευσταθόπουλος, που ανέλαβε να μεταφέρει την ιστορία της σύγχρονης αργοναυτικής εκστρατείας στη μεγάλη οθόνη, διαφημίζοντας στα πέρατα του κόσμου τον τοπικό μύθο αλλά και την πόλη που τον γέννησε.

Το ντοκιμαντέρ έχει προβληθεί στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο 9ο London Greek Film Festival, στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, στο 1ο διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Καστελόριζου, στο 10ο διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, στο φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών στο Μόναχο 2017. στην Γαλλία, Παρίσι Grand Action cinema και στην Νίκαια 2021.

Σκηνοθεσία: Στέλιος Ευσταθόπουλος, Σουζάνε Μπάουζινγκερ Παραγωγή: FAOS TV PRODUCTIONS.

Συμπαραγωγή: ROLL PRODUCTIONS – TEAMFAOS.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=