ΕΞΟΔΟΣ

Διπλή παράσταση στην Ευαγγελίστρια

διπλή-παράσταση-στην-ευαγγελίστρια-882246

Με μια ακόμη διπλή, θεατρική και μουσική εκδήλωση πρωτοπορεί η συνεργασία των φορέων που διοργανώνουν τις τιμητικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και τον βίαιο και αναγκαστικό ξεριζωμό των Ελλήνων της ευρύτερης περιοχής της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης.

Απόψε, στις 21:00, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει δωρεάν μια θεατρική παράσταση βασισμένη σε αποσπάσματα του βιβλίου «Ζωή σαν τότε» της Αφροδίτης Φελεμέγκα και η βραδιά θα ολοκληρωθεί με συναυλία υψηλής πολιτιστικής αξίας, που αναδεικνύει και τη συνεργασία των φορέων και των λαών, από το Μουσικό Σχολείο και το ωδείο Minden Γερμανίας και Ελλήνων μαθητών και φοιτητών της μουσικής, ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται χάρη στο Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας, στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης του «Φεστιβάλ Χόρτου» από το Ίδρυμα Αγγελίνης – Χατζηνίκου.

Η συναυλία παντρεύει τον μουσικό πλούτο της Μικρασίας με τον πολιτισμό και την τέχνη, αναδεικνύοντας και τη σύγχρονη έκφραση στη μουσική και το χορωδιακό τραγούδι.

Το βιβλίο της Αφροδίτης Φελεμέγκα «Ζωή σαν τότε» με τραγούδια και γεύσεις της Μικράς Ασίας, προβάλλει την ιδιαίτερη κουλτούρα, πολιτισμό, παράδοση και αίσθημα ορθοδοξίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, έχει διασκευάσει κατάλληλα ο Σύλλογος «Μνήμες Προσφύγων» και θα το παρουσιάσουν τα παιδιά του στο κοινό με πληθώρα εικόνων που θα προβάλλονται ταυτόχρονα στην οθόνη.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί συναυλία, με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας και του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την πρώτη ανταλλαγή Χορωδιών και Ορχηστρών Γερμανίας – Ελλάδας, που πραγματοποιείται αυτή την περίοδο στο Χόρτο, στο πλαίσιο του φεστιβάλ από το Ίδρυμα Αγγελίνης – Χατζηνίκου.

Ελληνες και Γερμανοί νέοι συνεργάζονται στη δημιουργία ενός προγράμματος συναυλιών με χορωδιακά και ορχηστρικά έργα καθώς και μουσική δωματίου Γερμανών και Ελλήνων συνθετών από διάφορες εποχές υπό την καθοδήγηση καθηγητών και από τις δύο χώρες.

Καθηγητές:

Γεώργιος Βράνος – Διευθυντής Ορχήστρας

Μαρία Μελιγκοπούλου – Διεύθυνση Χορωδίας

Martin Guth, Ορχηστρικό Έργο – Μουσική Δωματίου

Ευρυδίκη Παπαγιαννοπούλου – Μουσική Δωματίου, Γλώσσα

(Language Coach) Jörg Meder – Μουσική Δωματίου

Οργανωτική Διαχείριση:

Jörg Meder (Μουσικό Σχολείο Minden)

Νίκος Αδρασκέλας (Ίδρυμα Αγγελίνης-Χατζηνίκου).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου