ΕΞΟΔΟΣ

2ος Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας

2ος-εορτασμός-της-παγκόσμιας-ημέρας-κι-856378

Πυρετώδεις προετοιμασίες στον Βόλο για την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή 112 χωρών και 630 πόλεων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για τον 2ο Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου (με ευέλικτη εορταστική περίοδο από 15 ώς 22 Οκτωβρίου), με τη συμμετοχή 112 χωρών, 630 πόλεων (μέχρι στιγμής).

Συνολικά 107 χώρες, 435 πόλεις σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν επίσημα στην 1η μεγάλη γιορτή της Κιθάρας και διοργάνωσαν εντυπωσιακές εκδηλώσεις με πρωτόγνωρο ενθουσιασμό, ενώνοντας τις δυνάμεις τους και στέλνοντας μηνύματα ειρήνης, συμφιλίωσης, πολιτισμού, θετικής ενέργειας, με σύμβολο το πιο δημοφιλές μουσικό όργανο, την κιθάρα, που έχει καταγεγραμμένη ιστορία 4.000 χρόνων και κατάγεται από την αρχαιοελληνική εποχή με πρώτους κιθαριστές τον μυθικό θεό Απόλλων, τον μεγάλο δάσκαλο Χείρων Κένταυρο, τον Ορφέα, τον Αχιλλέα, τον Ηρακλή, τον Πλάτωνα, τον Σοφοκλή κα.

Ιδιαίτερα η πόλη του Βόλου, ως έδρα και Κέντρο Συντονισμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας, παραμένει ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, για να υποδέχεται επίσημα πρόσωπα, επισκέπτες του καλλιτεχνικού χώρου και φιλότεχνους, και να επιδεικνύει και να προβάλλει τον πλούσιο πολιτισμό της.

Παράλληλα, το Γραφείο Συντονισμού, με πρωτοβουλία του Γιώργου Φουντούλη σχεδιάζει και υλοποιεί πολλαπλές δράσεις, όπως:

  1. World Guitar Schools στις περιοχές του πλανήτη που δεν έχουν μαθήματα κιθάρας
  2. Εικαστικοί καλλιτέχνες για την Παγκόσμια Ημέρα Κιθάρας
  3. Ιστορικό Μουσείο της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας στο Βόλο
  4. Ποίηση και Λογοτεχνία για την Παγκόσμια Ημέρα Κιθάρας
  5. Υγεία και Θεραπεία Χεριών και Δακτύλων
  6. Αφιερώματα σε μεγάλους Κιθαρίστες και Συνθέτες
  7. Υπέροχες Συνθέσεις και Ύμνοι για την Παγκόσμια Ημέρα Κιθάρας
  8. Ιστορικές Εκδόσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Κιθάρας
  9. Προσκλήσεις στο Κεντρικό Γραφείο Συντονισμού στον Βόλο, Ελλάδα
  10. Πρεσβεία Διασύνδεσης Χωρών και Πόλεων.

Η έκπληξη για τον 2ο Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας έρχεται από τη Γαλλία, καθώς ο Γάλλος συνθέτης Damien Aribert ετοίμασε ένα νέο μουσικό έργο – έκπληξη για την ημέρα αυτή, το οποίο είναι επίσης αφιερωμένο στην Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου και στο οποίο με δική μας προτροπή θα συμμετέχει η αρχαία Κίθαρις, το έμβλημα πλέον της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας.

Το μουσικό έργο έχει τον εξαιρετικό τίτλο Fly me to Volos και αναμένεται να γίνει το μουσικό έργο της χρονιάς, και όχι μόνο, αφού ήδη γνωρίζει μεγάλη αποδοχή από τους εκατοντάδες Partners ανά τον κόσμο και αποκτάει έναν οικουμενικό χαρακτήρα.

Είναι ένας Ύμνος για τον Βόλο, την πόλη που ίδρυσε την Παγκόσμια Ημέρα Κιθάρας και ο συνθέτης ήδη διανέμει την παρτιτούρα δωρεάν στους Partners των 112 χωρών, έτσι ώστε το έργο να παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο στις 18 Οκτωβρίου.

Παράλληλα γίνεται ανοιχτή πρόσκληση σε όλους ανεξαιρέτως τους απανταχού κιθαρίστες να προετοιμάζονται για να συμμετέχουν στη μεγάλη Γιορτή της Κιθάρας στις 18 Οκτωβρίου.

Για οποιαδήποτε ερώτηση – πληροφορία – επικοινωνία: e-mail [email protected] και [email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου