ΕΞΟΔΟΣ

«Οπερα υπό το φως των αστεριών»

οπερα-υπό-το-φως-των-αστεριών-858757

Οι απόφοιτες του Μουσικού Σχολείου Βόλου μάς ταξιδεύουν με «όχημα» άριες από γνωστές όπερες

Το ίδιο πάθος και δραστηριότητα που επιδεικνύει για τον πολιτισμό, την ανάδειξη αξιόλογων Μαγνησιωτών καλλιτεχνών και τη συνεργασία, παρουσιάζει και για τη μουσική και τις μουσικές εκδηλώσεις στον Βόλο και την περιφέρεια, ο φορέας πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».

Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μια ακόμη συνεργασία με το μοναδικό Μουσικό Σχολείο Βόλου, που επιτελεί ένα υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό και πολιτιστικό έργο και όπου τα αποτελέσματά του είναι πανελληνίως αναγνωρισμένα.

Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι να γεμίσει με νότες τον υπέροχο αύλειο χώρο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, διατηρώντας τη μοναδική πολιτιστική «ένωση» της Μαγνήτων Κιβωτού και του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

Λυρικοί τραγουδιστές και μουσικοί ταξιδεύουν με «όχημα» άριες από γνωστές όπερες και συναντούν τους ανυποψίαστους κατοίκους της πόλης σε ένα από τα σημαντικά σημεία της πόλης μας, τον κήπο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου. Μια δράση που στόχος της είναι να φέρνει την λυρική τέχνη σε επαφή με ένα νέο ευρύτερο κοινό.

Η Μαγνήτων Κιβωτός συμπαραστέκεται στους αποφοίτους του Μουσικού Σχολείου Βόλου με την υποστήριξη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Βόλου, παρουσιάζουν την Τετάρτη 31 Αυγούστου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου μια μουσική βραδιά με τίτλο «Όπερα υπό το φως των αστεριών».

Οι σολίστ Βασιλική Χάνου (Soprano), Κελαϊδώνη Μαρίνα (Φλάουτο) και Θεοφανώ Μπατσκίνη (Βιολί) με την συνοδεία πιάνου της καθηγήτριας του σχολείου Ελένης Τσαρδακά θα παρουσιάσουν στο κοινό του Βόλου τις πιο γνωστές και αγαπημένες άριες από τις μεγάλες όπερες που λατρεύτηκαν από το κοινό. Η επίσης απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Βόλου, Σοφηνίκη Μπατσκίνη θα κοσμήσει με την αφήγηση της την βραδιά.

Η όπερα, για πολλούς όγδοη τέχνη, είναι μια από τις απαιτητικότερες μορφές τέχνης που επιζητούν από τους εκφραστές της ιδιαίτερο ζήλο, δεξιοτεχνία και την ψυχική κατάθεση. Η συναυλία αυτή, επιπλέον, ευελπιστούμε να αποτελέσει την αφετηρία για την αναμόχλευση και αναζωογόνηση της σχέσης του Μουσικού Σχολείου Βόλου με τους Αποφοίτους του που παραμένουν ένα ζωντανό κύτταρο για το Σχολείο και την τοπική κοινωνία. Διατηρώντας την αγκαλιά του ανοιχτή, το Σχολείο, πρέπει να δίνει ένα βήμα έκφρασης στους παλιούς του μαθητές που άφησαν πίσω τους σημαντικές καλλιτεχνικές καταθέσεις. Η Μαγνήτων Κιβωτός βρίσκεται στο πλευρό τέτοιων εγχειρημάτων αφήνοντας ανοιχτή πρόσκληση για μελλοντικές συνεργασίες με στόχο την δημιουργία γόνιμου εδάφους για καλλιτεχνική δράση των νέων Βολιωτών. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Λίγες γραμμές για τη συναυλία

Οι μεγάλες ηρωίδες της όπερας θα πάρουν σάρκα και οστά στο σήμερα με τη φωνή της καταξιωμένης Βολιώτισσας υψιφώνου Βασιλικής Χάνου, αλλά και με τη συνδρομή των ερμηνειών του φλάουτου, της τρομπέτας και της συνοδείας του πιάνου δημιουργώντας ένα μαγικό σκηνικό που θα πλαισιώσει η αφήγηση καθώς και η προβολή υλικού εντείνοντας το συναίσθημα. Θα ακουστούν έργα των Mozart, Strauss, Haydn, Catalani, Puccini, Saint-Saens, Bizet, Schicchi, Gluck, Verdi και άλλων.

Προσπάθεια των διοργανωτών είναι να πραγματοποιηθεί μια μαγική βραδιά που θα μεταφέρει το κοινό του Βόλου στην εποχή των μεγάλων συγκινήσεων και των σημαντικών δημιουργών που παραμένουν επίκαιροι αλλά και πρωτοπόροι και μας συγκινούν με την κάθε νότα και την κάθε παύση.

Η αφίσα της συναυλίας

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου