ΕΞΟΔΟΣ

Στον Βόλο η παράσταση «Ιφιγένεια εν Αυλίδι»

στον-βόλο-η-παράσταση-ιφιγένεια-εν-αυ-874364

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου, δυο μέρες μετά τις παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, παρουσιάζεται η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, στο Ανοιχτό Θέατρο Νέας Ιωνίας στον Βόλο.

Η παράσταση που ετοιμάστηκε από όλους τους συντελεστές της, με τη φροντίδα του μεγάλου καλλιτεχνικού δρώμενου, συνεχίζει την επιτυχημένη συνάντησή της με το κοινό, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, ο οποίος επιστρέφοντας για τρίτη φορά στην «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», επιχειρεί να επανατοποθετήσει τα όρια, αναδεικνύοντας την εφιαλτική σχέση της τραγωδίας του Ευριπίδη με την δυστοπία της εποχής μας.

Η παράσταση έχει αποσπάσει τα επαινετικά σχόλια κοινού και κριτικής, στις παραστάσεις που προηγήθηκαν και καταγράφεται ήδη ως ένα σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός του φετινού καλοκαιριού.

Στον ρόλο της Ιφιγένειας η Μαρία Πετεβή, μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της νεότερης γενιάς ηθοποιών. Αγαμέμνων ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Κλυταιμνήστρα η Ιωάννα Παππά, Μενέλαος ο Άκης Σακελλαρίου, Αχιλλέας ο Γιώργος Χρυσοστόμου. Στους ενοποιημένους, για τις ανάγκες της σκηνοθεσίας, ρόλους του Πρεσβύτη και των Αγγελιοφόρων, ο Παντελής Δεντάκης.

Ωρα: 21:00

Προπώληση viva.gr

Φυσικά σημεία προπώλησης:

Βιβλιοπωλείο «Λύχνος» Κ. Καρτάλη 160, τηλ. 2421032916,

Κεχαΐδης «Μουσική Ήχος Φως» Κουταρέλια 29, τηλ. 2421037891.

Τιμές εισιτηρίων 20 ευρώ κανονικό

17 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου