ΕΞΟΔΟΣ

Παραδοσιακό πανηγύρι στην Πορταριά μεθαύριο Πέμπτη

παραδοσιακό-πανηγύρι-στην-πορταριά-μ-887550

Ο π. Βασίλειος Καπέλλας και το ποίμνιό του, σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Πορταριάς «Το Ορμίνιον» διοργανώνουν αναβίωση παραδοσιακού πανηγυριού την ερχόμενη Πέμπτη 30 Ιουνίου, παραμονή της εορτής του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Πορταριάς, στις 8:00.

Τα πανηγύρια είναι ανέκαθεν ένα μέσο έκφρασης του λαϊκού πολιτισμού, τα οποία συνδυάζουν το θρησκευτικό στοιχείο με στοιχεία ψυχαγωγίας και κοινωνικής συνοχής. Τα πανηγύρια είναι ίσως το κυριότερο μέσο ψυχαγωγίας για τους κατοίκους ενός χωριού. Στα πανηγύρια συναντιούνται οι νέοι και οι νέες του χωριού, εκεί που θα μπορούν να ανταλλάξουν κλεφτές ματιές και να χορέψουν ελεύθερα. Το πανηγύρι έχει και οικονομικό χαρακτήρα καθώς είναι και κέντρο εμπορικών συναλλαγών.

Με το πέρασμα των χρόνων τα πανηγύρια εξελίσσονται και μεταλλάσσονται, δεν σβήνουν όμως ποτέ από τον χάρτη της κοινωνίας.

«Εμείς γυρνάμε πίσω, με επίκεντρο την εορτή των Αγίων Αναργύρων και υπό τη σκέπη τους βιώνουμε τη χαρά του πανηγυριού, τη χαρά της συνύπαρξης των ανθρώπων, με συνοδεία μουσικής και χορού. Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα απομόνωσης και φόβου, που πέρασαν οι άνθρωποι λόγω της πανδημίας, η ανάγκη για συνεύρεση με φίλους, η ανάγκη του τραγουδιού και του χορού είναι πιο έντονη από ποτέ.

Σας περιμένουμε λοιπόν να γευτούμε παρέα ένα πραγματικά παραδοσιακό πανηγύρι! Για τον σκοπό αυτόν έχουμε τη χαρά να μας συνοδέψει μια υπέροχη ορχήστρα που αποτελείται από τους Νίκο Κερασιώτη κλαρίνο, Χρήστο Δασκαλόπουλο βιολί, Κωνσταντίνο Μούτο λαούτο, Ελεάννα Βαρελά τραγούδι και Αναστασία Λύτρα κρουστά.

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πορταριάς «Το Ορμίνιον» θα προσφέρει σουβλάκια, κρασί και αναψυκτικά σε συμβολικές τιμές και θα κεράσει τον κόσμο παραδοσιακό γλυκό.

Σας περιμένουμε με αγάπη», αναφέρουν οι διοργανωτές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου