Ξενάγηση μ’ ένα…κλικ

Τελευταία ενημέρωση: 2022-01-27, 11:42:26
Χαρακτηριστικό δείγμα δουλειάς του κορυφαίου ζωγράφου Παναγιώτη Τέτση
Ξενάγηση μ’ ένα…κλικ

Συναρπαστική διαδικτυακή γνωριμία με τα έργα του Παναγιώτη Τέτση 

Με ένα κλικ μπορεί να ξεναγείται το κοινό στην τελευταία έκθεση, που πραγματοποίησε ο κορυφαίος εικαστικός Παναγιώτης Τέτσης. Η θάλασσα ως βίωμα και μνήμη στα έργα του σπουδαίου εικαστικού, πρωταγωνιστούν στην έκθεση.

Το Ιδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη καλεί τους φιλότεχνους σε μία διαδραστική online ξενάγηση στην τελευταία έκθεση που πραγματοποίησε εν ζωή ο μεγάλος Ελληνας ζωγράφος. Σε αυτή τη συνάντηση, η ζωγραφική του Παναγιώτη Τέτση συναντά την ποίηση του Θανάση Χατζόπουλου και τη μουσική του Claude Debussy.

Η δράση αποτελεί μέρος του γενικότερου προγράμματος «Στο καταφύγιο της τέχνης-Διαδραστικές συναντήσεις με αφορμή τις τέχνες» που αναβιώνουν μερικές από τις σπουδαιότερες εκθέσεις τέχνης που διοργανώθηκαν στους εκθεσιακούς του χώρους του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Στο πρόγραμμα τα εικαστικά έργα αλληλοεπιδρούν με άλλες τέχνες όπως η λογοτεχνία και η μουσική, με σκοπό την ψυχαγωγία και την ανθρώπινη επαφή.

Κάθε συνάντηση αποτελεί και έναν διαφορετικό εικαστικό σταθμό, όπου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ξαναδούν αγαπημένα τους έργα ή να τα δουν για πρώτη φορά και να τα προσεγγίσουν με έναν πρωτότυπο τρόπο, αναπτύσσοντας μια ουσιαστική και δημιουργική επαφή με την τέχνη. Παραστατικά τοπία καλλιτεχνών που συναντούν μουσικούς τόπους, ποίηση που συνδιαλέγεται με τη φωτογραφία και τη ζωγραφική και πολυπράγμονες καλλιτέχνες, κύριοι εκπρόσωποι μεγάλων καλλιτεχνικών ρευμάτων, όλα, λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία και μας δείχνουν το δρόμο για την αναζήτηση νέων συνδέσεων με την τέχνη. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες και πραγματοποιείται με μικρό αριθμό συμμετεχόντων, μέσω zoom, προκειμένου να διασφαλίζεται η καλύτερη διάδραση και επικοινωνία.

Σχεδιαστές των δράσεων είναι η ιστορικός και παιδαγωγός της τέχνης Κατερίνα Ρογκάκου και ο συγγραφέας, μουσικοπαιδαγωγός και εμψυχωτής στην εκπαίδευση Παναγιώτης Τσιρίδης.

Οι συναντήσεις είναι αυτοτελείς και η συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν προϋποθέτει καμία προηγούμενη γνώση ή εμπειρία των συμμετεχόντων με τις τέχνες.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων του Ιδρύματος Θεοχαράκη έχει ως εξής: 20 Ιανουαρίου:

«Παναγιώτης Τέτσης: Η αποθέωση του τοπίου. Ζωγραφική 2010-2014».

24 Φεβρουαρίου: «Κωνσταντίνος Βολανάκης: Ο πατέρας της ελληνικής θαλασσογραφίας».

17 Μαρτίου: «Picasso – Cocteau. Οι καινοτόμοι του μοντερνισμού – Pioneers of Modernism».

14 Απριλίου: «Γιώργος Σεφέρης: Οταν το φως χορεύει, μιλώ δίκαια».

12 Μαΐου: «Αρωμα γυναίκας στην ελληνική ζωγραφική».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες και πραγματοποιείται με μικρό αριθμό συμμετεχόντων, μέσω zoom, προκειμένου να διασφαλίζεται η καλύτερη διάδραση και επικοινωνία.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
9
=