ΕΞΟΔΟΣ

Εβδομάδα γεμάτη μουσική

εβδομάδα-γεμάτη-μουσική-252850

Εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους

Για ακόμη μία χρονιά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου και της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, που περιλαμβάνει συναυλίες, μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, φεστιβάλ και πολλά δρώμενα. Κάθε μέρα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου στο κέντρο της πόλης και στις γειτονιές θα ζωντανεύει το πνεύμα των Χριστουγέννων και οι ατέλειωτες εκπλήξεις θα σκορπίζουν ψυχαγωγία, χαρά και διασκέδαση.

Aπό σήμερα Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 26 Δεκεμβρίου προγραμματίζονται οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας συνεχίζεται στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο η επετειακή έκθεση «Η ματιά των άλλων» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της επετειακής χρονιάς «200 χρόνια: 1821-2021». Ξένοι περιηγητές, Φιλέλληνες και Ελληνες ζωγράφοι αποδίδουν στιγμές, μορφές και ήθη από τα χρόνια της Επανάστασης ως και τα τέλη του 19ου αιώνα. Είσοδος ελεύθερη (Covid Free).

Επίσης, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Μανδηλαρά – Σταδίου) συνεχίζεται η έκθεση «Ενας καλλιτέχνης …γεννιέται» με έργα των αποφοίτων του εργαστηρίου ζωγραφικής του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας Δημοσθένη Προδρόμου, Νίκου Ορχάνι, Γιώργου Θάνου. Είσοδος ελεύθερη (Covid Free).

Σήμερα Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο του Δήμου Βόλου (Πεδίον Αρεως) στις 21:00 θα διοργανωθεί η μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου με τους Αγγελο, Στέλιο και Διαμαντή Διονυσίου. Συμμετέχει η Αγνή Καλουμένου. Καλλιτεχνική επιμέλεια Νίκος Στρατηγός. Επιμέλεια-παρουσίαση Γιάννης Μπουρνέλης. Προπώληση εισιτηρίων στο www.ticketservices.gr. Είσοδος 5 ευρώ (Covid Free).

Αύριο Τρίτη 21 Δεκεμβρίου στην οδό Κουμουνδούρου με Ερμού, 20:00-22:00 θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο των συναυλιών με τον γενικό τίτλο «Μουσική σκηνή στην πόλη», συναυλία σε ρυθμούς έντεχνου και ροκ από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου. Μαέστρος Βασίλης Τασούδης. Τραγούδι Κωνσταντίνος Ζεμπίλας. Συμμετέχουν οι μουσικοί Δημήτρης Δεμίρης και Φίλιππος Ρέτσιος.

Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Αγίου Νικολάου στις 17:30, θα παρουσιαστεί από το Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι του Τμήματος Θεάτρου της Διεύθυνσης Πολιτισμού με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Βόλου η θεατρική παράσταση «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς, σε σκηνοθεσία του σκηνοθέτη-ηθοποιού Δημήτρη Δακτυλά. Την παράσταση μπορούν να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι δωρεάν.

Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου στην οδό Κουμουνδούρου με Ερμού, 20:00-22:00 θα διοργανωθεί, στο πλαίσιο των συναυλιών με τον γενικό τίτλο «Μουσική σκηνή στην πόλη», συναυλία από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βόλου, που θα παρουσιάσει εορταστικό μουσικό πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Στο τραγούδι συμμετέχουν οι Θωμάς Σκοτίδας και Δέσποινα Σβερώνη. Συμμετέχουν οι μουσικοί Δημήτρης Δεμίρης και Φίλιππος Ρέτσιος.

Την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης οι κάτοικοι και επισκέπτες θα απολαύσουν τη βόλτα ή τις αγορές τους υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικης μουσικής από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βόλου.

Την ίδια μέρα στο εορταστικό κλίμα στην πόλη θα συμβάλει η συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί στην οδό Κουμουνδούρου με Ερμού, 20:00-22:00, στο πλαίσιο των συναυλιών με τον γενικό τίτλο «Μουσική σκηνή στην πόλη», από τους Brandy Σουαρέ, που θα παρουσιάσουν πρόγραμμα με μουσικές swing, jazz και soul.

Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας θα κορυφωθούν την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου, στην παραλία του Βόλου, στο Ηρώο, με την εκδήλωση – θεσμό «Ενα φως, μια ευχή» γνωστή ως βραδιά των φαναριών. Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Πέτρο Ιακωβίδη. Τα έσοδα από την πώληση των φαναριών θα διατεθούν για την ενίσχυση ευαγών ιδρυμάτων της πόλης. Η έναρξη της βραδιάς θα είναι στις 20:00.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους είναι Covid Free, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ (Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας) και τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τη λειτουργία των κλειστών χώρων και τη διεξαγωγή ζωντανών θεαμάτων και ακροαμάτων, όπως έχουν εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα οι θέσεις είναι αριθμημένες και οι θεατές επιτρέπεται να είναι μόνο καθήμενοι. Επιτρέπεται η είσοδος σε ενήλικες θεατές (18 ετών και άνω) κατόπιν ελέγχου ταυτοπροσωπίας και επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Δεν επιτρέπεται η είσοδος με επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test). Για θεατές από 4 – 17 ετών θα επιτρέπεται η είσοδος με δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test). Επιπλέον, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όλους.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο της Διεύθυνσης Πολιτισμού 2421082870.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου