ΕΞΟΔΟΣ

«Αχ, θάλασσά μου σκοτεινή…»

αχ-θάλασσά-μου-σκοτεινή-362346

Εγκαινιάζεται στις 20 Οκτωβρίου στον χώρο τέχνης 212 ARTS στον Πειραιά η έκθεση ζωγραφικής, που έχει επιμεληθεί ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο ΕΚΠΑ Μάνος Στεφανίδης

«Αχ, θάλασσά μου σκοτεινή…» είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής, εμπνευσμένος από την ομώνυμη δημιουργία του Βολιώτη συνθέτη Νίκου Πορτοκάλογλου. Η έκθεση θα διαρκεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Πρόκειται για ενδιαφέρουσα εικαστική προσέγγιση στις θάλασσες και τις ιστορίες της έτσι όπως αυτές αποτυπώνονται στους πίνακες του Στάθη Βατανίδη, του Ανδρέα Δεβετζή και του Χρήστου Αντωναρόπουλου.

Ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο ΕΚΠΑ και επιμελητής της έκθεσης, Μάνος Στεφανίδης σημειώνει: «Κάθε μα κάθε φορά, που ακούω το τραγούδι αυτό του Νίκου Πορτοκάλογλου, «Αχ, θάλασσά μου σκοτεινή…», θυμάμαι όπως είναι φυσικό το λιμάνι του Πειραιά, την ιχθυόσκαλα Κερατσινίου και το Πέραμα που κάναμε μικροί μπάνιο και αργότερα πηγαίναμε ραντεβού τα βράδια. Και βέβαια τη Ζέα, το Τουρκολίμανο, λίγο πριν το πρώτο φως του πρωινού, μεθυσμένοι, ευτυχισμένοι, απελπισμένοι» σημειώνει ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο ΕΚΠΑ και επιμελητής της έκθεσης, Μάνος Στεφανίδης και προσθέτει: «Όταν λοιπόν μου είπε ο Ευάγγελος Γεωργούλης να οργανώσουμε κάτι στο πολύ ιδιαίτερο, νεοκλασικό που στεγάζει την εταιρεία του, ήταν για μένα μια πρόκληση, να παντρέψω τις σταθερά σκοτεινές και μυστηριώδεις θάλασσες του Πειραιά και του Νίκου με τρεις καλλιτέχνες που αγαπώ, ώστε έτσι μουσική, ζωγραφική, αλμύρα και το κοινό μας πείσμα ή τρέλα να γίνουν ένα».

Ωρες λειτουργίας της έκθεσης Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 18:00 -21:00 και Σάββατο 10:00 – 14:00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου