ΕΞΟΔΟΣ

Παράσταση κουκλοθέατρου

παράσταση-κουκλοθέατρου-382975

Παράσταση κουκλοθέατρου με τίτλο «Παρθεναγωγείο Βόλου – Ενα σχολείο μέσα στη ζωή και στη φύση», για θεατές 14 ετών και άνω, παρουσιάζει το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς σε συνεργασία με την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 19:00, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Η παράσταση παρουσιάζεται από την ομάδα κουκλοθέατρου «Οι δύτες», στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας (29/9/21-10/10/21). Αποτελεί δραματοποιημένη αφήγηση με χάρτινες φιγούρες της ιστορίας του Ανώτερου Δημοτικού Παρθεναγωγείου του Βόλου. Αναφέρεται στην περίοδο που επιχειρείται για πρώτη φορά η εφαρμογή των αρχών του εκπαιδευτικού δημοτικισμού στη Μέση Εκπαίδευση και που το Παρθεναγωγείο λειτουργούσε υπό τη Διεύθυνση του πρωτοπόρου παιδαγωγού Αλέξανδρου Δελμούζου, καθώς και στην επεισοδιακή κατάργησή του το 1911 και τη σχετική δίκη του Ναυπλίου το 1914.

Το έργο βασίζεται στην αλληλογραφία του Δελμούζου με προσωπικότητες των αρχών του 20ού αιώνα και τη μετέπειτα σύζυγό του, καθώς και σε προφορικές μαρτυρίες μαθητριών, όπως παρουσιάζονται στο δίτομο έργο «Το Παρθεναγωγείο του Βόλου» του Χαράλαμπου Γ. Χαρίτου.

Σκηνοθεσία, εμψύχωση, δραματουργική επεξεργασία, κούκλες Φαίη Τσίτου. Σκηνικά, κούκλες, φώτα, βοηθός σκηνοθέτη Βασίλης Μπουνάτσος.

Ηχογραφημένες φωνές Γιάννης Καραούλης, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Γιώτα Φέστα, Στέφανος Μπαρμπαλιάς, Γιάννης Μπαρμπαλιάς, Βασίλης Μπουνάτσος, Φαίη Τσίτου.

Η ομάδα «Οι δύτες» έχει παρουσιάσει έργα σε θεατρικούς χώρους και μουσεία και έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εχει δημιουργήσει τις παραστάσεις για εφήβους και ενήλικες «Η Βουτιά» και «Simultané», καθώς και την παράσταση «Τηλε tele» για μικρούς και μεγάλους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη κράτηση θέσης. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00.

Λόγω των ειδικών συνθηκών και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου