ΕΞΟΔΟΣ

Ρεσιτάλ του βιρτουόζου Alexander Poeluev

ρεσιτάλ-του-βιρτουόζου-alexander-poeluev-401691

Την πόλη του Βόλου θα επισκεφτεί ο διεθνούς φήμης μουσικός Alexander Poeluev, από τις 28 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ Βόλου και της αδελφοποιημένης πόλης του Ροστόφ.

Ο βιρτουόζος ακορντεονίστας μεταβαίνει στον Βόλο για ρεσιτάλ ακορντεόν μεθαύριο Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στις 8.00 το βράδυ στο «Αχίλλειον» και παράλληλα να συνεργαστεί με στελέχη του Δήμου Βόλου με στόχο τη συλλογή πλάνων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, τα οποία θα επενδύσουν οπτικά τα video των μουσικών του συνθέσεων. Η μακρόχρονη φιλία και συνεργασία μεταξύ των Δήμων Βόλου και Ροστόφ που ανανεώθηκε δυναμικά από το 2016, συνεχίζεται με συχνή επικοινωνία μεταξύ των αρμοδίων στελεχών των δύο πόλεων ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπου διεκόπησαν οι επισκέψεις των αντιπροσωπειών μεταξύ των δύο Δήμων. Σχεδιάζεται όμως και ξεκινά να υλοποιείται μία «επανεκκίνηση» της συνεργασίας, καθώς βελτιώνονται οι υγειονομικές συνθήκες και η αρχή πραγματοποιείται με την παρουσία του Alexander Poeluev στον Βόλο, ως η πρώτη πολιτιστική ανταλλαγή από την έναρξη της περιόδου της πανδημίας.

Ο Alexander Poeluev γεννήθηκε στο Rostov-on-Don της Ρωσίας στις 12 Ιανουαρίου 1981.Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία έξι ετών στο μουσικό στούντιο του A. S. Shachnev. Από το 1991 έως το 1996, ο Alexander φοίτησε στη Μουσική Σχολή Τσαϊκόφσκι στην τάξη των επιλεγμένων μελών της παν Ρωσικής Μουσικής Εταιρείας του Ι. Ν. Πιλιπένκο. Το 1996 εισήλθε στο Κρατικό Κολέγιο Τεχνών του Ροστόφ, επιλέγοντας την ειδική τάξη του S. S. Galkin για Εξαιρετικούς Ρώσους Καλλιτέχνες. Μετά την ολοκλήρωση ενός έτους σπουδών, συνέχισε την εκπαίδευσή του στο Μουσικό Κολέγιο A. Shnitke στη Μόσχα στην διακεκριμένη τάξη των Εθνικών Καλλιτεχνών της Ρωσίας και συνέχισε να κερδίζει αρκετούς διεθνείς διαγωνισμούς υπό την επιμέλεια του γνωστού παιδαγωγού, συνθέτη και βιρτουόζου του ακορντεόν, καθηγητή Viatcheslav A. Semionov.

Η εκπαίδευσή του συνεχίστηκε την περίοδο 1997-2000 στο Κρατικό Μουσικό Κολέγιο Schnitke στη Μόσχα, το 2000-2003 στο Κρατικό Μουσικό Ινστιτούτο Schnitke στη Μόσχα, την περίοδο 2003-2005 στη Μουσική Ακαδημία Gnessins της Ρωσίας και το διάστημα 2005-2007 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μουσική Ακαδημία Gnessins.

Το 1997, ο Αλέξανδρος ανακηρύχθηκε ως ο διπλός νικητής του διαγωνισμού All-Russia για παίκτες ακορντεόν στο Belgorod στη Ρωσία και το 2002 στον διεθνή διαγωνισμό «Coupe Mondiale», στην Κοπεγχάγη (Δανία), κέρδισε σε δύο κορυφαίες κατηγορίες: Senior Coupe Mondiale και Coupe Mondiale International Piano Accordion.

Το 2005 ανακηρύχθηκε ως νικητής του Διεθνούς Διαγωνισμού που διεξήχθη στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ. Το 2006 του απονεμήθηκε η πρώτη θέση στο διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη (Κίνα).

Ο Αλέξανδρος έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 30 χώρες συμπεριλαμβανομένης της Νέας Ζηλανδίας, της Αυστραλίας, των ΗΠΑ, της Κίνας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Φινλανδίας, της Δανίας κ.λπ. και σε πολλές πόλεις της Ρωσίας.

Αυτή τη στιγμή είναι ενεργός καλλιτέχνης συναυλιών, κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του διεθνούς φεστιβάλ και διαγωνισμού «Accordion Plus» στη γενέτειρά του-στο Ροστόφ του Ντον. Εκδίδει δίσκους CD, DVD και επίσης παρτιτούρες συνθέσεών του για ακορντεόν.

Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει πλέον κομμάτια από την εποχή του μπαρόκ μέχρι την πιο σύγχρονη ψυχαγωγική μουσική. Σόλο σε κλασικά, λαϊκά και τζαζ προγράμματα με συμφωνικές και λαϊκές ορχήστρες και διαφορετικά είδη συνόλων. Πρόσφατα στο ρεπερτόριό του περιλαμβάνει δικά του κομμάτια για το ακορντεόν με τη χρήση νέων ηχητικών εφέ.

Ο Alexander Poeluev είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Μουσικού Κέντρου «Harmony» που διεξάγει τον διεθνή διαγωνισμό και φεστιβάλ Accordion Plus. Το 2016 η IMC «Harmony» διοργάνωσε το COUPE MONDIALE στο Ροστόφ του Ντον (πρώτη φορά στη Ρωσία κατά την 80χρονη ιστορία του διαγωνισμού) και του απονεμήθηκε μετάλλιο για την αξία του ως καλλιτέχνη στο Ροστόφ του Ντον.

Οι ερμηνείες του Αλεξάντερ διακρίνονται από τη μεγάλη του μαεστρία στο ακορντεόν, τη λαμπρή τεχνική και τις ευαίσθητες ερμηνείες.

Συμμετέχει σε τηλεοπτικές εκπομπές στα ρωσικά κρατικά κανάλια, τα βίντεό του συγκεντρώνουν εκατομμύρια προβολές στο διαδίκτυο και είναι γνωστός στη χώρα του ως ένας πιο δημιουργικούς ερμηνευτές ακορντεόν που χρησιμοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες με τον μοναδικό του τρόπο.

Το ρεσιτάλ του καλλιτέχνη στον Βόλο διοργανώνεται μεθαύριο Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στις 8.00 το βράδυ στο «Αχίλλειον» και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για τους κλειστούς χώρους, θα διατεθούν στο κοινό 110 θέσεις (50% της πληρότητας του θεάτρου) και η είσοδος θα επιτρέπεται με επίδειξη (+ σκανάρισμα) πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης, ή rapid test των προηγούμενων δύο ημερών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου