ΕΞΟΔΟΣ

Εως 3 Οκτωβρίου το Φεστιβάλ Βόλου

εως-3-οκτωβρίου-το-φεστιβάλ-βόλου-424336

Εγκωμιαστικά σχόλια για τις Ημέρες Εικαστικών Τεχνών και Φωτογραφίας στο τέρμιναλ του ΟΛΒ

Εως την Κυριακή 3 Οκτωβρίου συνεχίζεται το Φεστιβάλ Βόλου, που μετρά ήδη έξι χρόνια ζωής. Ο φετινός καλλιτεχνικός προγραμματισμός διαρθρώνεται σε 7 ενότητες (Ημέρες Φωτογραφίας, Ημέρες Εικαστικών Τεχνών, Ημέρες Μουσικής, Ημέρες Θεάτρου και Χορού, Ημέρες Κινηματογράφου και Ημέρες Γαστρονομίας) αποτελώντας έτσι τον ορισμό της πολυθεματικής διοργάνωσης. Ο χαρακτήρας «ολόκληρη η πόλη μια σκηνή» παραμένει με τις εκδηλώσεις να διοργανώνονται σε πολλά και ετερόκλιτα σημεία της πόλης (πέραν των αιθουσών της Παλιάς Ηλεκτρικής και του «Αχίλλειον», φέτος θα δούμε δράσεις σε εμπορικά καταστήματα, σε αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, στο πρώην τέρμιναλ του ΟΛΒ, σε αυλές σπιτιών, σε parking κεντρικού σημείου της πόλης, το οποίο θα μεταμορφωθεί σε μουσική σκηνή, σε στενά του κέντρου, στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδος και σε πολλά άλλα).

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι Ημέρες Εικαστικών Τεχνών και οι Ημέρες Φωτογραφίας με κύριο χώρο παρουσίασης το τέρμιναλ αφίξεων/αναχωρήσεων του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, αλλά και το Κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών Θεατρίνη στη Μεταμόρφωση, καθώς και το Spade feat Christos Closet στην Ερμού 220.

Επίσης, φέτος είναι η πρώτη χρονιά, στην οποία το Φεστιβάλ εκκινεί διαγωνιστικό τμήμα, καθώς και η πρώτη χρονιά, στην οποία το Φεστιβάλ Βόλου σε αγαστή συνεργασία με τον Μύλο Παραστατικών Τεχνών πραγματοποιούν ανεξάρτητη παραγωγή με θέμα της Μετάβαση, υπό τη χορογραφική εκπαίδευση και καθοδήγηση κορυφαίου Γάλλου street χορευτή.

Κυρίως όμως φέτος η ομάδα διοργάνωσης του φεστιβάλ θέτει σε εφαρμογή στρατηγικές συνεργασίες με το έτερο φεστιβάλ της Λάρισας – Μύλος Παραστατικών Τεχνών, αλλά και με μια φρέσκια απόπειρα για ένα φεστιβάλ κωμωδίας μαζί με τους ιθύνοντες του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων, κάνοντας το πρώτο βήμα για μία πανθεσσαλική πολιτιστική διοργάνωση που φέτος ονομάζεται Δίκτυο Φεστιβάλ Μετάβαση, μιας και η έννοια της μετάβασης είναι η θεματική ταυτότητα και των τριών φεστιβάλ.

Website: www.volosfestival.gr, Facebook: www.facebook.com/volosfestival, Instagram: www.instagram.com/volos_festival

Το καφέ του φεστιβάλ: Filippou Cafe Classique.

Προπώληση: Filippou Cafe Classique (Ερμού με Μπορέλ), Μελάνι (Δημητριάδας 257), www.ticketservices.gr/ Tηλ. 2421027077, e-mail: [email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου