ΕΞΟΔΟΣ

«Τραχίνιες» από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου

τραχίνιες-από-το-δηπεθε-βόλου-440220

Η επιτυχημένη παράσταση ανεβαίνει το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στο φεστιβάλ Ρεματιάς

Ανταποκρινόμενοι θετικά στην πρόσκληση που απεύθυνε ο Δήμος Χαλανδρίου στη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου η παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου «Τραχίνιες» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Θωμά Γκαγκά, μετά την επιτυχία που σημείωσε κατά την παρουσίασή της στον Βόλο, ανεβαίνει στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 20:30, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ρεματιάς 2021.

Οι θεατές μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους ηλεκτρονικά από την TICKET SERVICES (www.ticketservices.gr), αλλά και από το ταμείο του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.

Οι «Τραχίνιες» του Σοφοκλή, έργο αινιγματικό και βαθιά υπαρξιακό, αλλά ταυτόχρονα καινοτόμο και σύγχρονο συμπυκνώνουν την αέναη σύγκρουση του ανθρώπου με την αναπότρεπτη μοίρα του. Σε πλαίσιο ψυχαναλυτικών αποχρώσεων «κλειστού χώρου», οι συναισθηματικές εξάρσεις, οι άλλοτε βροντώδεις δονήσεις των ηρώων συμπορεύονται με το αδιαμφισβήτητο κύρος των θεών.

«Το έργο σε πρώτο επίπεδο είναι μια συγκλονιστική ερωτική τραγωδία. Κοιτώντας κανείς όμως βαθύτερα, ανακαλύπτει πως πρόκειται για ένα από τα πιο σπουδαία έργα του Σοφοκλή. Με αφορμή το τέλος της ζωής του Ηρακλή, ο Σοφοκλής ψυχογραφεί λεπτεπίλεπτα τους χαρακτήρες του και τις αγωνιώδεις προσπάθειες τους να αλλάξουν την μοίρα τους. Οι ήρωες του έργου πέφτουν θύματα μιας εξαπάτησης που όταν την συνειδητοποιούν είναι πλέον αργά. Ένα αριστοτεχνικά γραμμένο έργο, που εντελώς αδικαιολόγητα, ελάχιστα το έχει εκμεταλλευτεί η θεατρική πράξη» υπογραμμίζει ο σκηνοθέτης Θωμάς Γκαγκάς.

Πρωταγωνιστούν: Τζίνη Παπαδοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Γιάννης Κοτσαρίνης, Δημήτρης Ραφαήλος, Κωνσταντίνος Δημητρακάκης.

Μετάφραση Κ. Χ. Μύρης, δραματουργική επεξεργασία Χριστιάννα Μαντζουράνη, επιμέλεια κίνησης Αριάδνη Παπαπαναγιώτου, μουσική DNA (Aλέξανδρος Χρηστάρας-Μιχάλης Νιβολιανίτης), κατασκευή κοστουμιών Πέννυ Τσομπανάκη, κατασκευή σκηνικών Αργύρης Ζήσης-Θανάσης Ματσαγγιάς. «Ευχαριστούμε τον Γιάννη Μετζικώφ για την πολύτιμη βοήθεια του» υπογραμμίζουν οι συντελεστές.

Οι κάτοχοι των ηλεκτρονικών εισιτηρίων πρέπει να τα φέρουν εκτυπωμένα ή σε ηλεκτρονική μορφή για επικύρωση στην είσοδο του θεάτρου. Τα εισιτήρια από την πλατφόρμα πώλησης ηλεκτρονικών εισιτηρίων πρέπει να φέρουν τη σήμανση γραμμωτού κώδικα (barcode).

Πρωτόκολλο Covid – Οδηγίες προς κοινό: Η παράσταση θα ανέβει στο πλαίσιο των υποδείξεων του ΕΟΔΥ. Δεν είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός του κοινού για προσέλευση στην παράσταση. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την προσέλευση, παραμονή και αποχώρηση από το θέατρο. Η παράσταση είναι αποκλειστικά για καθήμενους. Για την αποφυγή συνωστισμού συστήνεται η έγκαιρη προσέλευση του κοινού στο θέατρο.

Η παραγωγή εντάσσεται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης 2021 μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και στο πλαίσιο καλοκαιρινών δράσεων των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. σε αρχαιολογικούς χώρους μετά από πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Σύγχρονου Πολιτισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου