ΕΞΟΔΟΣ

Οαση δροσιάς και πολιτισμού

οαση-δροσιάς-και-πολιτισμού-453968

Προβολές για μικρούς και μεγάλους στον θερινό κινηματογράφο Εξωραϊστική

Προβολές ταινιών και θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια συνθέτουν το καλοκαιρινό πρόγραμμα του θερινού κινηματογράφου Εξωραϊστική στον Βόλο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα Πέμπτη 26 Αυγούστου στις 19:45 και στις 21:30 παρουσιάζεται θέατρο σκιών με την παράσταση «Ο Καραγκιόζης συναντά τον Αριστοφάνη».

Σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης είναι ο Ηλίας Καρελλάς. Μουσική και τραγούδι Αρετή Κετιμέ, String Demons. Συμμετέχει ο ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου.

Ο Καραγκιόζης πάντα επίκαιρος, μιλά για τη σύγκρουση φτώχειας και πλούτου με χιούμορ και τρόπο κατανοητό ακόμα και στις πιο μικρές ηλικίες. Η κατάσταση εγκλεισμού τον τελευταίο χρόνο, που συνοδεύτηκε από έκρηξη καταναλωτισμού, αποτέλεσε για τον Ηλία Καρελλά την αρχική πηγή έμπνευσης. Στον αντίποδα της έλλειψης ουσιαστικής επικοινωνίας και του ατέρμονου κυνηγιού απόκτησης υλικών αγαθών, το έργο έρχεται να θυμίσει ότι έννοιες όπως η ειλικρίνεια, η τιμιότητα, η εργατικότητα, η φιλία, η οικογένεια, ο ανθρωπισμός είναι αυτές, που έχουν πραγματική σημασία στη ζωή.

Εισιτήρια διατίθενται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα E-ticket: https://www.viva.gr/tickets/theatre/periodeia/ploutos-o-karagkiozis-synanta-ton-aristofani/.

Συγκλονιστική ταινία

Η συγκλονιστική ταινία «Ο άνθρωπος του Θεού» προβάλλεται από αύριο Παρασκευή 27 Αυγούστου έως Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου στις 20:15 και στις 22:30 στον θερινό κινηματογράφο Εξωραϊστική.

Η ταινία απέσπασε βραβείο κοινού και βραβείο καλύτερης ταινίας στον κύριο διαγωνισμό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας. Επίσης απέσπασε βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λος Αντζελες.

Τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο πολυβραβευμένος μουσικοσυνθέτης Zbigniew Preisner, με τη συμμετοχή της Αυστραλής μουσικού και τραγουδίστριας Lisa Gerrard και του αριστοτέχνη σολίστ στο κανονάκι Πάνου Δημητρακόπουλου.

Σκηνοθεσία σενάριο Γελένα Πόποβιτς. Παίζουν οι ηθοποιοί Aρης Σερβατάλης, Μίκι Ρουρκ, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Τόνια Σωτηροπούλου, Αλεξάντερ Πετρόφ, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Γιάννης Στάνκογλου, Μάνος Γαβράς, Μιχάλης Οικονόμου, Παύλος Κουρτίδης, Χρήστος Λούλης.

Η δημοτικότητα του Αγίου Νεκτάριου, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, μέρος του κλήρου τον δυσφημεί με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική, γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Ο φόρτος εργασίας όμως τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα, όπου ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια, το οποίο χάρη στη φήμη του μεγαλώνει. Η μονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Aγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Για την είσοδο στον χώρο του κινηματογράφου είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

Η VICTORIA CINEMAS Εξωραϊστική βρίσκεται στη διεύθυνση Δημητριάδος 263 Βόλος με τηλέφωνο 2421030303.

Πληροφορίες για όλο το πρόγραμμα και τις ώρες προβολών στο: www.victoria-cinema.gr

Ηλεκτρονικά εισιτήρια στο: https://www.viva.gr/tickets/cinema/cine-victoria-eksoraistiki/

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου