ΕΞΟΔΟΣ

«Ιφιγένεια η εν Ταύροις» στον Βόλο

ιφιγένεια-η-εν-ταύροις-στον-βόλο-486211

Η Χάρις Αλεξίου μεταξύ των πρωταγωνιστών της παράστασης που θα πραγματοποιηθεί στο θερινό δημοτικό θέατρο Βόλου

Την πρώτη του σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, παρουσίασε ο Γιώργος Νανούρης σε τρεις παραστάσεις με κατάμεστο θέατρο, με την παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Ιωάννου. Η επιτυχημένη παράσταση θα παρουσιαστεί την Τρίτη 17 Αυγούστου, 21.15, στο θερινό δημοτικό θέατρο Νέας Ιωνίας Βόλου, στο πλαίσιο της πανελλήνιας περιοδείας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η παράσταση στην Επίδαυρο, με 14.500 θεατές σε 3 ημέρες, θα ταξιδέψει σε ανοιχτά θέατρα της χώρας.

Ο Γιώργος Νανούρης συναντιέται και πάλι με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που επέστρεψε ξανά στο θέατρο για την πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο. Ο Νίκος Ψαρράς, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Κίττυ Παϊταζόγλου και ένας εξαμελής χορός πρωταγωνιστούν επίσης σε αυτόν τον εξαιρετικό θίασο.

Τι σημαίνει να είσαι εξόριστος και ξένος; Πώς ξεφεύγει ο άνθρωπος από το παρελθόν και τη μοίρα του; Μέσα στα συντρίμμια του Πελοποννησιακού Πολέμου, σε μια περίοδο κρίσης – που θυμίζει, με έναν τρόπο, τη σημερινή – ο Ευριπίδης γράφει την Ιφιγένεια η εν Ταύροις, εξυμνώντας το μεγαλείο της αδερφικής αγάπης και τις μεγάλες αξίες που βλέπει να χάνονται.

Το έργο παρουσιάζεται με τους εξής συντελεστές: μετάφραση: Γιώργος Ιωάννου, σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης, μουσική: Αγγελος Τριανταφύλλου, φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος, σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη και κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη.

Πρωταγωνιστούν: Λένα Παπαληγούρα, Μιχάλης Σαράντης, Νίκος Ψαρράς, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Κίττυ Παϊταζόγλου και η Χάρις Αλεξίου στον ρόλο της Αθηνάς.

Τον χορό απαρτίζουν οι: Νικόλ Κουνενιδάκη, Μαρία Κωνσταντά, Aννα Κωνσταντίνου, Δανάη Πολίτη, Βιβή Συκιώτη, Αρετή Τίλη.

Παραγωγή: Το Θέατρο.

Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του θεάτρου και διαδικτυακά https://www.viva.gr/tickets/theater/periodeia/ifigeneia-i-en-tavris/

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου