ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεσμός το Μουσικό Χωριό στον Αγιο Λαυρέντιο Πηλίου

θεσμός-το-μουσικό-χωριό-στον-αγιο-λαυρ-570082

Για δέκατη πέμπτη χρονιά το Μουσικό Χωριό μεταμορφώνει το μεσαιωνικό πηλιορείτικο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου σε τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής πράξης και εκπαίδευσης, σε φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς.

Διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία arTree με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, την Τοπική Κοινότητα Αγίου Λαυρεντίου, καθώς και την αρωγή του ΥΠΠΟΑ.

Φέτος θα διοργανωθούν 16 συμβιωτικά εργαστήρια, τα οποία θα συντονίζονται από 20 καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών, εκπαιδευτικούς και επιστήμονες του ήχου, της κίνησης και του θεάτρου. Οι δράσεις εκτείνονται στις δύο τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου, σε δύο περιόδους με πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα, φέρνοντας σε επαφή τις τέχνες του ήχου με το ανθρώπινο σώμα, την τεχνολογία, τη μουσική παραγωγή, το θέατρο, τον χορό, τον λόγο, τις λαϊκές και έντεχνες προφορικές παραδόσεις και τον αυτοσχεδιασμό. Οπως κάθε χρονιά, με αφορμή τα παραπάνω, θα πραγματοποιηθούν ζωντανές παρουσιάσεις και αυθόρμητα δρώμενα.

«Με ανυπομονησία, χαρά και προσδοκία για φυσική συνύπαρξη, προσκαλούμε σπουδαστές και επαγγελματίες από τον χώρο της μουσικής και των παραστατικών τεχνών, ερευνητές των ανθρωπιστικών επιστημών και εκπαιδευτικούς, να συμμετάσχουν ενεργά στα συμβιωτικά εργαστήρια, τις συλλογικές δράσεις, τις διαλέξεις και τα residencies του καλοκαιριού. Μαζί, περιμένουμε και όλους τους φίλους – φιλότεχνους, που επιθυμούν να μοιραστούν μαζί μας την καλλιτεχνική συνύπαρξη και ώσμωση, που κάθε καλοκαίρι αγκαλιάζεται από τους ανθρώπους του Αγίου Λαυρεντίου», υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, η διοργάνωση, όπως και πέρυσι, θα εφαρμόσει όλα τα προληπτικά μέτρα, τα οποία πρόκειται να ανακοινωθούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και αφορούν στην πανδημία covid – 19.

Η πρώτη περίοδος θα διοργανωθεί 18 – 24 Αυγούστου και η δεύτερη 25 – 31 Αυγούστου.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαμονή και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής είναι διαθέσιμες για τους ενδιαφερόμενους στην ιστοσελίδα: https://www.music-village.gr/gr/application-form-accomodation.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου