ΕΞΟΔΟΣ

Εβρεξε… σέικερ στον Βόλο

εβρεξε-σέικερ-στον-βόλο-793041

Βραβεύτηκαν στο Αθηνόραμα Bar Awards 2020 και οι διακρίσεις, αν και ιντερνετικές, αποτέλεσαν επιβράβευση της καλής τους δουλειάς εν μέσω lockdown

Υπενθύμιση της αγάπης τους για τον χώρο από τον οποίο βιοπορίζονται, της προσπάθειας που κάνουν για να ξεχωρίσουν προσφέροντας τα καλύτερα στους θαμώνες τους και ταυτόχρονα ελπίδα για καλύτερο νέο χρόνο που έρχεται αποτέλεσαν οι προχθεσινές βραβεύσεις του θεσμού Αθηνόραμα Bar Awards 2020 για τρία μπαρ του Βόλου. Τρία μπαρ της πόλης βραβεύτηκαν ανάμεσα στα καλύτερα σε όλη την Ελλάδα, προβάλλοντας τη βολιώτικη μπαρ σκηνή στο πανελλήνιο, αν και σε περίοδο κατά την οποία ο χώρος δέχεται ισχυρότατο πλήγμα εξαιτίας του lockdown, που έχει επιβληθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο θεσμός διοργανώθηκε φέτος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, αν και μέσω διαδικτύου. Η καραντίνα δεν επέτρεψε την απονομή των βραβείων σε κεντρική αίθουσα της Αθήνας, όπου κάθε χρόνο ιδιοκτήτες μπαρ απ΄όλη την Ελλάδα δίνουν το ραντεβού περιμένοντας την απονομή των σέικερ.

Η δοκιμή από τη Γευσιγνωστική Επιτροπή του Αθηνοράματος έγινε από τον Οκτώβριο 2019 έως και τον Φεβρουάριο 2020 και προχθές απονεμήθηκαν τα σέικερ. Τα μπαρ που ξεχώρισαν παρουσίασε ο Μιχάλης Παπαζήσης, ο οποίος αναφέρθηκε στη δύσκολη υγειονομική συγκυρία, εξαιτίας της οποίας τα μπαρ είναι κλειστά και χαρακτήρισε τις βραβεύσεις ως ευκαιρία εν μέσω lockdown να ταξιδέψουν οι θαμώνες νοερά στα καλύτερα μπαρ της χώρας.

Για την αξιολόγηση των μπαρ βαθμολογήθηκαν η δημιουργικότητα, η φαντασία, η εξειδίκευση, η επιδεξιότητα, το εύρος της κάβας και η ικανότητα του bartender να ανταποκρίνεται σε κάθε γευστική απαίτηση.

Διπλό σέικερ στο Grooove bar

Θανάσης Κουζιώκας - Κώστας Κοτόπουλος: Μέσα σε όλα αυτά που βιώνει η μπαρ σκηνή τους τελευταίους μήνες, ήρθε και κάτι να μας θυμίσει πόσο καλά κάνουμε τη δουλειά μας και πόσο ερωτευμένοι είμαστε με αυτή

Το Grooove bar συμμετείχε φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον θεσμό και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά επίσης απέσπασε διπλό σέικερ, κάνοντας την υπόθεση των διακρίσεων σταθερή αξία. Βαθμολογήθηκε με 16 στα 20 και κατατάχθηκε σε μία από τις υψηλότερες κατηγορίες του διαγωνισμού με τα καλύτερα μπαρ της χώρας.

«Μέσα σε όλα αυτά που βιώνει η μπαρ σκηνή, αλλά και όλος ο κόσμος τους τελευταίους μήνες, ήρθε και κάτι να μας θυμίσει πόσο καλά κάνουμε τη δουλειά μας και πόσο ερωτευμένοι είμαστε με αυτήν.

Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα του Grooove Bar για την αγάπη και τον επαγγελματισμό τους, ο οποίος αποτελεί και την κινητήριο δύναμη για την επίτευξη των στόχων μας. Υπομονή να περάσουμε αυτόν τον δύσκολο αγώνα και να ξαναβρεθούμε στα αγαπημένα μας μπαρ», ανέφερε ο ιδιοκτήτης και head bartender Θανάσης Κουζιώκας ο οποίος μαζί με τον συνέταιρό του Κώστα Κοτόπουλο απέσπασαν ένα ακόμη διπλό σέικερ.

Σέικερ στο Grappa Vino & Aperitivo

Σέικερ για τρίτη χρονιά απέσπασε το Grappa Vino & Aperitivo

Γιώργος Γαργαρέτας: Η διάκριση μας δίνει λίγη ενέργεια και την όρεξη να κάνουμε ακόμη περισσότερα, όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Με βαθμολογία 15,5 το Grappa Vino & Aperitivo απέσπασε ένα σέικερ. Ηταν η συνεχόμενη διάκριση για το μαγαζί του Γιώργου Γαργαρέτα, που δήλωσε ευχαριστημένος για το νέο σέικερ που απέσπασε. «Θα θέλαμε η τελετή να γίνει στην Αθήνα μαζί με συναδέλφους μας επαγγελματίες, τους οποίους συναντούμε και νιώθουμε ότι όλοι μαζί είμαστε για μεγάλη οικογένεια. Δυστυχώς φέτος τα βραβεία μάς βρίσκουν με τα μαγαζιά μας κλειστά λόγω της καραντίνας, που όμως αποτελεί και μία ευκαιρία να ανανεώσουμε τις λίστες των κοκτέιλ μας και να παρουσιάσουμε νέα προϊόντα. Σε κάθε περίπτωση η διάκριση μας δίνει λίγη ενέργεια και την όρεξη να κάνουμε ακόμη περισσότερα όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα», σημειώνει ο ιδιοκτήτης Γιώργος Γαργαρέτας.

Σέικερ στο Red Nose

Πρεμιέρα συμμετοχής στον θεσμό με κατάκτηση ενός σέικερ για το Red Nose

Γιάννης Κίτσιος: Αυτό που θα ευχόμασταν θα ήταν να μας έβρισκε η βράβευση με τα μαγαζιά μας ανοιχτά για να μπορούμε να το χαρούμε με το προσωπικό, αλλά και τους πελάτες μας

Πρεμιέρα συμμετοχής στο Αθηνόραμα Bar Awards 2020 για το Red Nose, που με την πρώτη απέσπασε βαθμολογία 15,5 και ένα σέικερ.

Για τον ιδιοκτήτη και bartender του μαγαζιού Red Nose, Γιάννη Κίτσιο, η διάκριση ήταν ένα ευχάριστο γεγονός μέσα στις δύσκολες στιγμές της καραντίνας. «Σίγουρα χαρήκαμε, πήραμε κουράγιο και θάρρος να συνεχίσουμε. Αυτό που θα ευχόμασταν θα ήταν να μας έβρισκε η βράβευση με τα μαγαζιά μας ανοιχτά για να μπορούμε να το χαρούμε με το προσωπικό, αλλά και τους πελάτες μας», τόνισε ο Γιάννης Κίτσιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου