ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Ελένη Καραΐνδρου παρουσιάζει το έργο της

η-ελένη-καραΐνδρου-παρουσιάζει-το-έργ-832086

Αφιέρωμα στα κινηματογραφικά έργα της δημιουργού, που απέδωσε μοναδικά τις ποιητικές εικόνες του Θόδωρου Αγγελόπουλου, διοργανώνεται στις 9 Νοεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο λόγος για την Ελένη Καραΐνδρου, τη σπουδαία Ελληνίδα συνθέτρια, με τη διεθνή σταδιοδρομία και αναγνώριση, η οποία θα παρουσιάσει, για μία μόνον βραδιά, από τα σημαντικότερα μουσικά κεφάλαια της σημαντικής καριέρας της.

Πρόκειται για μοναδικό αφιέρωμα στα κινηματογραφικά της έργα, πεδίο που καλύπτει σημαντικό κομμάτι της συνολικής δημιουργίας της. Κορωνίδα του πεδίου αποτελεί η πολύχρονη και εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία της με τον πολυβραβευμένο Θόδωρο Αγγελόπουλο.

Παράλληλα, το πρόγραμμά της θα περιλαμβάνει επιλογές από τις συνεργασίες της με άλλους σκηνοθέτες, όπως οι Χριστόφορος Χριστοφής (Ρόζα, 1982), Τώνια Μαρκετάκη, (Η τιμή της αγάπης, 1983), Λευτέρης Ξανθόπουλος (Καλή πατρίδα, σύντροφε, 1985), Margarethe von Trotta (L’ Africana, 1990), Πηγή Δημητρακοπούλου (Το 10 του Μ. Καραγάτση, 2008), αλλά και την καλλιτεχνική της συνάντηση με τον Ιρανό ηθοποιό και σκηνοθέτη Payman Maadi, Bomb, (Α love story, 2018).

Η Ελένη Καραΐνδρου θα παίξει στο πιάνο πλαισιωμένη από καταξιωμένους σολίστ, ανάμεσά τους οι Βαγγέλης Χριστόπουλος όμποε, David Lynch σαξόφωνο τενόρο, Σωκράτης Σινόπουλος πολίτικη λύρα, λαούτο, Ναταλία Μιχαηλίδου πιάνο, Αλέξανδρος Μποτίνης βιολοντσέλο, Στέλλα Γαδέδη φλάουτο, Παναγιώτης Σιωράς κλαρινέτο, Γιάννης Ευαγγελάτος φαγκότο, Σοφία Σιωρά τρομπέτα, Αγγελος Σιωράς κόρνο, Ντίνος Χατζηιορδάνου ακορντεόν, Αρης Δημητριάδης μαντολίνο και Λίλυα Εσίποβα άρπα.

Τη μουσική διεύθυνση της συναυλίας έχει ο Μίλτος Λογιάδης, τη σκηνοθετική επιμέλεια ο Αντώνης Αντύπας, ενώ στον σχεδιασμό ήχου θα είναι ο μόνιμος συνεργάτης της Ελένης Καραΐνδρου Γιώργος Καρυώτης, που έχει υπογράψει όλα τα έργα και τους δίσκους της εδώ και τριάντα χρόνια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου