ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παραμύθι ζωντανεύει στη σκηνή της Εξωραϊστικής στον Βόλο

παραμύθι-ζωντανεύει-στη-σκηνή-της-εξω-845584

«Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω» αύριο στην Εξωραϊστική του Βόλου

Το αγαπημένο μουσικό παραμύθι του Γ. Σακελλαρίδη «Ο πρίγκιπας Λεμόνης» παρουσιάζει το Θέατρο του Βορρά αύριο Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 19.00 στον θερινό κινηματογράφο Εξωραϊστική στον Βόλο.

Διαδραστική παράσταση, με τα πολυαγαπημένα τραγούδια του πρίγκιπα Λεμόνη θα απολαύσουν τα παιδιά, ενώ θα γνωρίσουν από κοντά τον Λεμόνη και την Κρεμμύδω που μιλούν για τη δύναμη της αγάπης.

Ο καλόκαρδος πρίγκιπας Λεμόνης γνωρίζει την όμορφη Κρεμμύδω και την ερωτεύεται. Παρά τις αντιρρήσεις που έχει ο περίγυρος και των δυο θα παντρευτούν και θα απαντήσουν σε όλους όσους επικρίνουν την αγάπη τους…με αγάπη. Πολύχρωμα σκηνικά και κοστούμια, μουσική και χορός με αγαπημένα τραγούδια, σε μια παράσταση που το γέλιο και η αγάπη γεμίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Το αγαπημένο βιβλίο των παιδιών, χρόνια τώρα, ευαισθητοποιεί τα παιδιά αναφορικά με το θέμα της υγιεινής διατροφής και δίνει ερεθίσματα για συζητήσεις που αφορούν το ζήτημα της παχυσαρκίας, ζήτημα το οποίο συχνά συνδέεται και με την αυτοεκτίμηση.

Ωστόσο, το βιβλίο «Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω», πάει ακόμα πιο πέρα καθώς μιλά στα παιδιά για τη δύναμη της αγάπης και για τη δημιουργικότητα που χαρίζει ο έρωτας στους ερωτευμένους. Γι’ αυτό και η ιστορία αυτή αγαπήθηκε όχι μόνο από τα παιδιά, αλλά και από τους ρομαντικούς ενήλικες.

Το περιεχόμενο του βιβλίου αποτελεί προσφιλές υλικό για γιορτές, θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, project και άλλες δράσεις, στις οποίες συμμετέχουν από προ νήπια έως και μαθητές της έκτης τάξης του δημοτικού σχολείου.

«Ο πρίγκιπας Λεμόνης» έχει συμπεριληφθεί από το 2014 στο ανθολόγιο παιδικών τραγουδιών των Δημοτικών Σχολείων της Κύπρου. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί σε βιβλίο (με Cd) από τις εκδόσεις Polaris.

Από το 2016 κυκλοφόρησε και η συνέχεια αυτού του παραμυθιού (μέσα από ένα άλλο βιβλίο, του ίδιου εκδοτικού οίκου), με τίτλο: «Το μαγικό ραβδί του πρίγκιπα Λεμόνη». Το μαγικό ραβδί δεν είναι άλλο από την πανανθρώπινη αγάπη.

Το κείμενο και η μουσική ανήκει στον Γ. Σακελλαρίδη, η θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία στην Μπίλιω Κωνσταντοπούλου. Βοηθός σκηνοθέτη ο Βαγγέλης Δαλλές, σκηνικά – κοστούμια: Anna Wassiac, φωτισμοί Γ. Ζίγκας. Παίζουν οι ηθοποιοί: Λευτέρης Κωνσταντίνου, Αννα Χατζηαντωνίου, Ελένη Γαβριηλάτου. Μουσική παίζει ζωντανά η Ελένη Γαβριλάτου. Παραγωγή: Θέατρο του Βορρά.

Η τιμή εισιτηρίου είναι 7 ευρώ στην προπώληση και 9 ευρώ στο ταμείο. Προπώληση στο κινηματοθέατρο Εξωραϊστική. Εισιτήρια πληρώνουν τα παιδιά από 1,5 έτους και άνω.

Πανελλαδική προπώληση: Καταστήματα Seven Spots, Reload Stores, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, www.viva.gr, viva τηλεφωνικό κέντρο 11876.

Επισημαίνεται ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδο τους στο θέατρο, κατά την τοποθέτηση τους στις θέσεις τους, καθ’ όλη την διάρκεια της παράστασης και κατά την έξοδο τους από τον χώρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου