ΕΞΟΔΟΣ

«Mαρία Κιουρί: Η γυναίκα που άλλαξε τον κόσμο»

mαρία-κιουρί-η-γυναίκα-που-άλλαξε-τον-734612

Ταινία που θα καθηλώσει το κοινό

«Mαρία Κιουρί: Η γυναίκα που άλλαξε τον κόσμο»,ταινία που θα καθηλώσει το κοινό. Θα προβάλλεται στον θερινό σινεμά της πόλης Εξωραϊστική από τις 10 μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου στις 21.30 το βράδυ.

Ταξίδι στη ζωή της θρυλικής Μαρίας Κιουρί, στις παθιασμένες σχέσεις της, στις επιστημονικές καινοτομίες της και στις συνέπειες αυτών για τον κόσμο ολόκληρο. Η γνωριμία της με τον επίσης επιστήμονα Πιέρ Κιουρί, ο γάμοςτους και η ανακάλυψη του ραδίου, που άλλαξε την επιστήμη για πάντα. Ταινία αφιερωμένη στην ευφυία των Κιουρί, που άλλαξε τον κόσμο και τους οδήγησε όχι μόνο στο Βραβείο Νόμπελ, αλλά και στην παγκόσμια αναγνωσιμότητα.

Σύγχρονη βιογραφία για τη Μαρία Κιουρί οφείλει να διαθέτει φεμινιστική ατζέντα και η Ιρανή Μαρζάν Σατραπί εξαντλεί την αδικία πάνω στη φιλομαθή και αξιότατη, δις νομπελίστα Πολωνή φυσικοχημικό, σύζυγο του Πιέρ Κιουρί και πιεστική παρείσακτο στην ανδροκρατούμενη επιστημονική κοινότητα του Παρισιού στις αρχές του 20ού αιώνα, στο πρώτο μισό του βιογραφικού δράματος. Ξοδεμένη σε παρατεταμένη διαλογική ισορροπία ανάμεσα στο οικογενειακό και το επιστημονικό, η ταινία «Μαρία Κιουρί, η γυναίκα που άλλαξε τον κόσμ» δικαιώνει τον βαρύτιμο ελληνικό τίτλο στην τελική ευθεία, όταν η κόρη της, επίσης βραβευμένη με Νόμπελ, την παρακινεί να συνεισφέρει σε δύσκολη, σκληρή φάση, να ξεμυτίσει πέρα από την έρευνα και επιτέλους να αναλάβει πρωτοβουλία ενεργητική, αντί να ανθίσταται για να βρει το δίκιο της. Η Ρόζαμουντ Πάικ κρατά τον ρόλο με αξιοπρέπεια, σαν γυναίκα με απωθημένα, δυναμικά όσο της επιτρέπει η δημιουργός του Persepolis και κάπως αμήχανα, όταν ψάχνεται σε παύσεις χωρίς βαθύτερο νόημα.

Σκηνοθεσία Μαρζάν Σατράπι, σενάριο Τζακ Σατράπι, παίζουν οι ηθοποιοί Σαμ Ράιλι, Ροζάμουντ Πάικ, Ανιουρίν Μπάρναρντ, Σάιμον Ράσελ Μπιλ, διάρκεια 110 λεπτά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου