ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ο Κένταυρος κρατά αποστάσεις και μένει ασφαλής με τις ιστορίες»

ο-κένταυρος-κρατά-αποστάσεις-και-μέν-762001

10 χρόνια Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου

Το Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου κλείνει τον φετινό Αύγουστο τα 10 χρόνια ζωής του και προσκαλεί τους απανταχού παραμυθόφιλους στην καθιερωμένη συνάντηση των αφηγηματικών εκδηλώσεων από 1 έως 9 Αυγούστου.

Η διοργάνωση «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, με κεντρικό άξονα το σύνθημα «Κρατάμε αποστάσεις-μένουμε ασφαλείς με τις ιστορίες», αλλά ερχόμαστε αντάμα να ταξιδέψουμε με την ανεξάντλητη σοφία των λαϊκών διηγήσεων, στον κόσμο της προφορικής λογοτεχνίας των λαών, προσφέρει τη δυνατότητα της εκτίμησης της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το φετινό πρόγραμμα διαρθρώνεται υπό τις δύσκολες συνθήκες που επιβάλλει ο ιός του Covid 19 και συμπτύσσεται σε εννιά μόνο εκδηλώσεις, μία καθημερινά, έτσι ώστε να ακολουθούνται τα πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας, που αποτελεί κοινωνική ευθύνη και προτεραιότητα των διοργανωτών. Οι οκτώ αφηγήσεις και η προβολή ταινίας θα φιλοξενηθούν σε δύο ειδικά επιλεγμένους ανοιχτούς χώρους όπως είναι η αυλή του δημοτικού σχολείου Αγίου Γεωργίου και το προαύλιο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νηλείας. Τις αφηγήσεις και την προβολή συμπληρώνει η έκθεση καλλιτεχνικών δημιουργιών, με έργα τοπικών φορέων και ατομικών καλλιτεχνών-δημιουργών σε καλά αεριζόμενο χώρο με ελεγχόμενη είσοδο επισκεπτών, μόνο με τη χρήση μάσκας.

Οι φίλοι των παραμυθιών και του πηλιορείτικου φεστιβάλ, καλούνται ευγενικά από τους διοργανωτές και υπό το πνεύμα της κοινωνικής συνευθύνης, να ακολουθούν τις όποιες οδηγίες και υποδείξεις κρατώντας αποστάσεις και φέρνοντας μαζί απαραίτητα τις μάσκες τους. Η διοργάνωση έχει φροντίσει για την παροχή μασκών και τη διάθεση αντισηπτικού υγρού κατά την είσοδο στις εκδηλώσεις. Λεπτομέρειες για το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθούν σύντομα και περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς στο ιστολόγιο «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου