ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Κλασικά μυθιστορήματα στη μεγάλη οθόνη»

κλασικά-μυθιστορήματα-στη-μεγάλη-οθ-771294

Κινηματογραφικό αφιέρωμα διοργανώνεται στο πάρκο Ζάχου στον πολυχώρο Τσαλαπάτα

Θερινό κινηματογραφικό αφιέρωμα, με τίτλο «Κλασικά μυθιστορήματα στη μεγάλη οθόνη» διοργανώνει το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς σε συνεργασία με τον Πολυχώρο Τσαλαπάτα, κάθε Δευτέρα από τις 20 Ιουλίου έως τις 10 Αυγούστου στις 21:00, στο πάρκο Ζάχου, πολυχώρος Τσαλαπάτα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις κινηματογραφικές μεταφορές κλασικών μυθιστορημάτων, που γυρίστηκαν τις δεκαετίες του ’50 και του ’90. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών περιλαμβάνει τα εξής: Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου θα προβληθεί το αριστουργηματικό φιλμ «Ανατολικά της Εδέμ», αμερικανική παραγωγή του 1955 σε σκηνοθεσία Ελία Καζάν, με τους Τζέιμς Ντιν, Τζούλι Χάρις, Ρέιμοντ Μάσεϊ, Τζο Βαν Φλιτ. Η ταινία, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζον Στάινμπεκ, αποτελεί μεταφορά της βιβλικής ιστορίας του Κάιν και του Αβελ. Στην Καλιφόρνια του 1917 αγόρι προσπαθεί να κερδίσει την αγάπη του πατέρα του, ο οποίος δείχνει να προτιμά τον μεγαλύτερο γιο του. Η ταινία προτάθηκε για τέσσερα βραβεία Οσκαρ και απέσπασε το Οσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου (Τζο Βαν Φλιτ).

Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου θα προβληθούν «Οι άθλιοι», παραγωγής ΗΠΑ – Ηνωμένου Βασιλείου – Γερμανίας, 1998, σε σκηνοθεσία Μπιλ Ογκουστ, με τους Λίαμ Νίσον, Τζέφρι Ρας, Ούμα Θέρμαν, Κλερ Ντέινς. Η ταινία, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκό, περιγράφει τη ζωή του Γιάννη Αγιάννη, πρώην κατάδικου, ο οποίος μετά την απελευθέρωσή του προσπαθεί να επανενταχθεί στην κοινωνία. Ο αστυνομικός επιθεωρητής Ιαβέρης όμως έχει κάνει σκοπό της ζωής του να τον βρει και να τον συλλάβει ξανά.

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου θα προβληθεί η ταινία«Μακρύ, καυτό καλοκαίρι», παραγωγής ΗΠΑ, 1958, σε σκηνοθεσία Μάρτιν Ριτ, με τους Πολ Νιούμαν, Τζόαν Γούντγουορντ, Ορσον Γουέλς, Λι Ρέμικ. Στην ταινία, που βασίζεται σε μυθιστόρημα και δύο διηγήματα του Γουίλιαμ Φόκνερ, ο όμορφος περιπλανώμενος Μπεν φτάνει σε μικρή πόλη του Μισισιπή και εισβάλλει στη ζωή της πλούσιας οικογένειας των Βάρνερ.

Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου σειρά έχει η ταινία «Λογική και ευαισθησία», συμπαραγωγή ΗΠΑ – Ηνωμένου Βασιλείου, 1995, σε σκηνοθεσία Ανγκ Λι, με τους Εμα Τόμσον, Κέιτ Γουίνσλετ, Χιου Γκραντ, Αλαν Ρίκμαν. Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Τζέιν Οστιν, η ταινία περιγράφει τη ζωή τριών αδερφών που έρχονται αντιμέτωπες με τη φτώχεια μετά τον θάνατο του πατέρα τους στη συντηρητική Αγγλία του 19ου αιώνα, που κυριαρχούν οι κοινωνικές και οικονομικές τάξεις.

Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στο τηλέφωνο 2421029844, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00 – 18:00.

Λόγω των ειδικών συνθηκών και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου