ΕΞΟΔΟΣ

Πρωτότυπο φιλμ μυστηρίου

πρωτότυπο-φιλμ-μυστηρίου-38692

Με την ταινία «Στα μαχαίρια» συνεχίζονται οι προβολές στον θερινό κινηματογράφο Εξωραϊστική

Φόρος τιμής στην αξεπέραστη Αγκάθα Κρίστι είναι η ταινία μυστηρίου «Στα μαχαίρια», που παίρνει θέση στη μεγάλη οθόνη του θερινού κινηματογράφου Εξωραϊστική στον Βόλο, από σήμερα Σάββατο 13 έως και μεθαύριο Δευτέρα 15 Ιουνίου στις 21.30.

Βραδιές γεμάτες από εντυπωσιακά θεάματα, που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, συνθέτουν το πρόγραμμα των κινηματογραφικών προβολών του καλοκαιριού, με τους υπεύθυνους του κινηματογράφου να υπογραμμίζουν ότι η προσέλευση των σινεφίλ αυξάνεται καθημερινά.

Εντός του χώρου τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τη δημόσια υγεία, με το ταμείο να ανοίγει μία ώρα πριν την έναρξη των προβολών, για την αποφυγή του συνωστισμού.

Οι σινεφίλ έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν από απόψε την εντυπωσιακή ταινία του καταξιωμένου σεναριογράφου και σκηνοθέτη Rian Johnson, με πρωταγωνιστές γνωστούς ηθοποιούς, όπως οι Τόνι Κολέτ, Ντάνιελ Κρεγκ, Κρις Εβανς και άλλοι.

Στη νέα ταινία του Ράιαν Τζόνσον, ο Ντάνιελ Κρεγκ υποδύεται με αστείρευτο κέφι και διάθεση αινιγματικό επιθεωρητή, που μοιάζει να ξεπήδησε από βιβλίο της Αγκαθα Κρίστι.

Ο Μπενουά Μπλανκ βρίσκεται στην έπαυλη του θρυλικού συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων Κρίστοφερ Πλάμερ, που συνεχίζει να δημιουργεί αξιομνημόνευτους ήρωες με ευκολία.

Κάθε μέλος της τεράστιας, δυσλειτουργικής, κακομαθημένης οικογένειάς του είχε λόγο να τον θέλει νεκρό κι ο επιθεωρητής Μπλανκ είναι εκεί για να διαλευκάνει υπόθεση, που αρχίζει σταδιακά να μη βγάζει απολύτως κανένα νόημα.

Είναι φρέσκος αέρας το γεγονός και μόνο πως η ταινία δεν διασκευάζει, ούτε βασίζεται σε κάτι προϋπάρχον. Είναι ορίτζιναλ σενάριο, που, φυσικά και εμφανώς, βασίζεται στην αγάπη του σκηνοθέτη για αυτό το είδος των απολαυστικά παλιομοδίτικων αστυνομικών μυστηρίων, που ντετέκτιβ σαν τον Ηρακλή Πουαρό ανακρίνει αναγνωρίσιμους αστέρες της εποχής και, συνδυάζοντας τα στοιχεία, καταφέρνει να βγάλει νόημα από μια υπόθεση – αίνιγμα, ανακοινώνοντας την ανατρεπτική λύση σε σαλόνι μπροστά στους έκπληκτους υπόπτους.

Απέναντί τους ο Ντάνιελ Κρεγκ συνεχίζει από εκεί όπου σταμάτησε στο θαυμάσιο «Logan Lucky», παίζοντας με κέφι επιθεωρητή γεννημένο από τις λογοτεχνικές σελίδες υποθετικού, μεθυσμένου βιβλίου της Αγκαθα Κρίστι.

Είναι όλα πολύ διασκεδαστικά και απρόσμενα ανθρώπινα στη συγκεκριμένη ταινία, που έχει στοιχεία μυστηρίου, ενώ αποτελεί ταυτόχρονα και κοινωνική σάτιρα.

Πληροφορίες για όλο το πρόγραμμα και τις ώρες προβολών στο www.victoria-cinema.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου