«Ευτυχισμένος Λάζαρος»

Τελευταία ενημέρωση: 2020-03-08, 21:30:59
«Ευτυχισμένος Λάζαρος»

Ενδιαφέρουσα ταινία της Αλίτσε Ρορβάχερ αύριο στο Αχίλλειον

Με την ταινία «Ευτυχισμένος Λάζαρος», σε σκηνοθεσία Αλίτσε Ρορβάχερ, συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Η ταινία θα προβληθεί αύριο Δευτέρα 9 Μαρτίου στο Αχίλλειον, με ώρα έναρξης 21:30. Πρωταγωνιστούν Αλμπα Ρορβάχερ, Ντείβιντ Μπένεντ, Σερζί Λοπέζ, Νικολέτα Μπράσκι.

Ο Λάζαρος είναι καλόκαρδος στα όρια της αφέλειας νεαρός χωρικός, ο οποίος γίνεται φίλος με τον αριστοκράτη Τανκρέντι. Ευτυχισμένος από τη σχέση τους, δεν θα διστάσει να βοηθήσει τον τελευταίο, όταν εκείνος του ζητεί να σκηνοθετήσουν την ίδια του την απαγωγή. Ο «Ευτυχισμένος Λάζαρος» διαδραματίζεται στην περιφέρεια της Ιταλίας, συστήνοντάς μας πολυμελή οικογένεια, που κατοικεί στοιβαγμένη σε σπίτι δουλεύοντας σε τραγικές συνθήκες για ένα πάμπλουτο αφεντικό της καπνοβιομηχανίας. Σχεδόν απόκοσμα αγνός και καλοσυνάτος χωρικός θα φτάσει εκεί που δε μπόρεσε κανείς, αλλάζοντας τελείως τα δεδομένα, με τρόπο οριακά μεταφυσικό.

Τρομερά περίεργο τέρας η ταινία. Εντυπωσιακό και αξέχαστο είναι πώς η ταινία στέκεται ως λειτουργική κινηματογραφική οντότητα. H Ρορβάκερ κρατά στοιχεία από την παράδοση του ιταλικού σινεμά, είναι είδος ταινίας στο οποίο πολύ συχνά βλέπουμε το ιταλικό σινεμά να επιστρέφει στο πέρασμα των δεκαετιών, όμως το κάνει με φρέσκες ιδέες και με τρόπο, που κεντρικό προβληματισμό απόλυτα σημερινό τον επαναπλαισιώνει ως σοκαριστικά αιώνιο. Η Ιταλίδα εξετάζει πώς οι φεουδαρχικές δομές και η απάνθρωπη ταξικότητα ζουν και βασιλεύουν επανατοποθετημένες σε νέα όρια και καταλαμβάνοντας νέα τμήματα γης, καθώς ο πολιτισμός κινείται προς μέλλον χτισμένο στις ίδιες ακριβώς προβληματικές δομές.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=