ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή για σινεφίλ

προβολή-για-σινεφίλ-182580

«Οι κληρονόμοι» του Μαρσέλο Μαρτινέσι στο Μεταξουργείο και το Αχίλλειον

Με την ταινία «Οι κληρονόμοι», σε σκηνοθεσία Μαρσέλο Μαρτινέσι, συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Η ταινία θα προβληθεί σήμερα Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία και την Τρίτη 3 Μαρτίου στο Αχίλλειον, με ώρα έναρξης 21:30. Πρωταγωνιστούν Ανα Μπρουν, Μαργκαρίτα Ιρούν, Ανα Ιβάνοβα.

Η Τσέλα και η Τσικίτα, γυναίκες που προέρχονται από ευκατάστατες οικογένειες, συμβιώνουν για πάνω από 30 χρόνια. Οταν η Τσικίτα καταδικάζεται λόγω χρεών και φυλακίζεται, η Τσέλα καλείται να αντιμετωπίσει μόνη τη νέα πραγματικότητα και κάνει την οδηγό σε παρέα ηλικιωμένων και πλούσιων κυριών. Η Τσέλα συνηθίζει σε καινούργιο τρόπο ζωής και όλα αλλάζουν, όταν γνωρίζει την αρκετά νεότερή της Αντζι, που της κεντρίζει το ενδιαφέρον και την ωθεί να κάνει την προσωπική της επανάσταση.

Ποιος θα περίμενε τέτοια συναισθηματική νοημοσύνη και κατανόηση της γυναικείας ωριμότητας ή μοναξιάς από νεαρό άνδρα σκηνοθέτη στο ντεμπούτο του;

Το εσωτερικό όμορφου, ψηλοτάβανου, αριστοκρατικού σπιτιού, απαλά φωτισμένου από τα μισάνοιχτα παντζούρια. Μάτι κρυφοκοιτάζει από τη σχισμή της πόρτας στο σαλόνι, όπου ασημένια μαχαιροπίρουνα και κρυστάλλινα ποτήρια είναι αραδιασμένα στο τραπέζι της τραπεζαρίας και τον μπουφέ. Οσο η Τσέλα παρατηρεί το βιος της να πωλείται σε αδιάκριτους αγοραστές, προστατευμένη πίσω από την πόρτα, η σύντροφός της Τσικίτα, πιο γήινη, πιο δυναμική, κρατά τον έλεγχο της κατάστασης, της επιβίωσης.

Λίγες ταινίες έχουν ασχοληθεί με το γυναικείο σύμπαν, οι άνδρες απουσιάζουν σχεδόν ολοκληρωτικά από το φιλμ, των γυναικών γύρω στα 60, χωρίς παιδιά να τις φροντίσουν, χωρίς την οικονομική ασφάλεια με την οποία μεγάλωσαν, εξαιτίας κρίσης και χρεών, που προσπαθούν να διατηρήσουν όχι μόνο τα καθημερινά τους έξοδα, αλλά και την αξιοπρέπειά τους. Στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο ο Μαρσέλο Μαρτινέσι από την Παραγουάη επιδεικνύει απρόσμενη διορατικότητα, ελεύθερη πρόσβαση στη γυναικεία ιδιοσυγκρασία, με τη συναισθηματική νοημοσύνη, που καταρρίπτει τα στεγανά φύλου και ηλικίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου