ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνεχίζεται ο «Χειμωνανθός»

συνεχίζεται-ο-χειμωνανθός-190999

Σπουδαία έργα συμφωνικής μουσικής για δύο πιάνα, αλλά και παράσταση σύγχρονου θεάτρου σκιών

Με σπουδαία έργα συμφωνικής μουσικής για δύο πιάνα συνεχίζεται το πρόγραμμα του «Χειμωνανθού» VI για τέταρτη εβδομάδα αύριο Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 20:30 στην αίθουσα συναυλιών «Ερση Σαράτση» του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Στην αυριανή εκδήλωση με τίτλο «Η Εφη Παπαθωμαΐδη και ο Γιάννης Μιχαηλίδης, 25 χρόνια μετά!» παρουσιάζεται στο φιλόμουσο κοινό του Βόλου το συμφωνικό πιάνο. Με παράλληλη εκκίνηση από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου φοίτησαν ταυτόχρονα, ώς το Ωδείο Αθηνών, στην τάξη της αείμνηστης Αλίκης Βατικιώτη και με πορεία που τους έφερε την πρώτη στην Ecole Normale και τον δεύτερο στη Royal Academy of Music και ξανά πίσω στην Ελλάδα για αξιόλογη πιανιστική και διδακτική καριέρα, η Εφη Παπαθωμαΐδη και ο Γιάννης Μιχαηλίδης συνδέθηκαν με δεσμούς φιλίας και διαχρονικής συνεργασίας, συνυπάρχοντας ως πιάνο ντούο σε ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου και συμπράξεις με ορχήστρες. Το νέο τους εγχείρημα περιλαμβάνει σπουδαία έργα συμφωνικής μουσικής σε αξιοσημείωτες μεταγραφές για δύο πιάνα. Η συμβολική τιμή εισόδου για τη συναυλία είναι 2 ευρώ

Μεθαύριο Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 18:30, στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Χειμωνανθός VI», φιλοξενείται το εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς, το οποίο θα παρουσιάσει τη νέα του παράσταση «Λύκε, τι κάνεις εδώ;».

Τα παιδιά του εργαστηρίου κουκλοθέατρου συνθέτουν τις εικόνες μιας διαφορετικής παράστασης σύγχρονου θεάτρου σκιών. Οι πειραματισμοί τους με μηχανές προβολής και πολλαπλές πηγές φωτός δημιουργούν μαγικό κόσμο φτιαγμένο από φως και χρώματα. Η παράσταση βασίζεται στο πολυβραβευμένο βιβλίο του Βέλγου συγγραφέα Thierry Robberecht «Ο λύκος που έπεσε από το βιβλίο του». Ολα ξεκινούν όταν βιβλίο της βιβλιοθήκης πέφτει από το ράφι κι ο λύκος της ιστορίας γλιστρά στο πάτωμα.

Το εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς συμπληρώνει εννέα χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας μαζί με τους μικρούς του μαθητές. Φιλοξενεί τέσσερα τμήματα με παιδιά όλων των ηλικιών κι εφήβους. Οι παραστάσεις του προτείνουν κάθε φορά κάτι διαφορετικό, τόσο στις επιλογές των ιστοριών, όσο και στον τρόπο προσέγγισης. Υπεύθυνη των εργαστηρίων είναι η ιστορικός τέχνης Σταυρούλα Μαστρογιάννη. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου