ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κινηματογραφικές προβολές στο Μεταξουργείο και το Αχίλλειον

κινηματογραφικές-προβολές-στο-μεταξ-194934

Με την ταινία «Styx», σε σκηνοθεσία Βόλφγκανγκ Φίσερ, συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία και τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στο Αχίλλειον,στις 21:30. Πρωταγωνιστούν Σουζάνε Βολφ, Γκίντιον Οντούορ Βεκέσα.

Νεαρή επιτυχημένη γιατρός αποφασίζει να σαλπάρει ολομόναχη με το ιστιοπλοϊκό της στη Νήσο της Αναλήψεως. Ολα βαίνουν καλώς, μέχρι τη στιγμή που ξεσπά άγρια καταιγίδα, η οποία οδηγεί το σκάφος της κοντά σε ακυβέρνητο αλιευτικό γεμάτο μετανάστες, που προσπαθούν να μείνουν ζωντανοί. Τότε η γυναίκα καλείται να αποφασίσει αν θα τους βοηθήσει ή θα συνεχίσει το ταξίδι της, αφήνοντας τη ζωή τους στα χέρια των αρχών, που καθυστερούν τρομερά να φτάσουν στο σημείο.

Υποψήφια για το βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και με πληθώρα φεστιβαλικών συμμετοχών και διακρίσεων, η δεύτερη ταινία του Βόλφγκανγκ Φίσερ ανταμείβει τον υπομονετικό θεατή και μετατρέπεται σε κινηματογραφική εμπειρία στον απέραντο ωκεανό τού σύγχρονου προσφυγικού δράματος.

Το «Styx» είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Αυστριακού Βόλφγκανγκ Φίσερ, μετά το εν πολλοίς άγνωστο ψυχολογικό θρίλερ «Was Du Nicht Siehst» και η εντυπωσιακή φεστιβαλική του πορεία μετά την πρώτη προβολή στο Πανόραμα της περσινής Μπερλινάλε, που κορυφώθηκε με την υποψηφιότητα για το βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι απόλυτα δικαιολογημένη, γιατί εδώ το προσφυγικό δράμα δεν παρουσιάζεται μεγαλόστομα, ούτε εκπίπτει στον εύκολο συναισθηματισμό μιας ευκαιριακά συγκινητικής, αλλά ανώδυνης τελικά θέασης, αλλά απογυμνώνεται με χειρουργική ακρίβεια στο βασικό ηθικό δίλημμα της ατομικής ευθύνης μπροστά στη συλλογική τραγωδία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου