ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Μίλα και Σουτ»

μίλα-και-σουτ-202355

Παράσταση για παιδιά από τη βραβευμένη ομάδα Κοπέρνικος στο Αχίλλειον του Βόλου

To θεατρικό έργο για παιδιά «Μίλα και Σουτ» παρουσιάζει η βραβευμένη ομάδα Κοπέρνικος την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 11:30 και τις 17:00 στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον του Βόλου.

Τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην πόλη της μελωδίας παρέα με τη Μίλα και τον Σουτ και ψάχνοντας ποιος έχει δίκιο, εκείνος που μιλά ή εκείνος που σωπαίνει;

Το έργο πρωτοπαίχτηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την περίοδο 2016 – 2018 και δημιουργήθηκε ως ειδική παραγγελία της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη». Το πρωτότυπο κείμενο και τη μουσική, που κυκλοφορεί σε cd από τη RAW MATERIAL, υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι Αγγελος Αγγέλου και Εμη Σίνη, ιδρυτές της ομάδας Κοπέρνικος, τιμηθέντες δύο φορές με το κρατικό βραβείο συγγραφής και τη διεθνή διάκριση White Raven. Την ευρηματική σκηνοθεσία επιμελείται ο έμπειρος Γκάυ Στεφάνου.

Για πρώτη φορά εδώ η ομάδα Κοπέρνικος εμπλουτίζει τα θεατρικά της μέσα με μικρές και μεγάλες κούκλες, διαφορετικών τεχνικών και χειρισμών, που συνυπάρχουν με τους ηθοποιούς επί σκηνής, συνθέτοντας μοναδικό φαντασιακό περιβάλλον. Τα υπέροχα τραγούδια ερμηνεύονται ζωντανά από τους ηθοποιούς, ενώ συχνά συνοδεύονται από μουσικά όργανα και κρουστά προπαιδείας Orff. Η ομάδα υπόσχεται, για άλλη μια φορά, απολαυστικό και ποιοτικό θέαμα.

Το έργο περιστρέφεται γύρω από την έννοια της αυτογνωσίας και του θάρρους να υπερασπίζεται κανείς την αξία του, όταν όλοι οι άλλοι την αμφισβητούν. Πραγματεύεται ακόμη τη δύναμη της φιλίας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας, που δεν καταργείται από τη διαφορετικότητα, αλλά ωφελείται από αυτήν. Παράλληλα, με τα ευρηματικά διαδραστικά παιχνίδια τα παιδιά μαθαίνουν για τις νότες, τις παύσεις και την ιδιαίτερη αξία τους στη μουσική.

Το κείμενο έγραψαν οι Αγγελος Αγγέλου και Εμη Σίνη, τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Γκάυ Στεφάνου, τους στίχους η Εμη Σίνη, τη μουσική – ενορχήστρωση ο Αγγελος Αγγέλου, τις κούκλες κατασκεύασαν οι Δήμητρα Κωνσταντινίδου, Κλειώ Κιούλπαλη, τα σκηνικά και οι ειδικές κατασκευές είναι έργο του Γκάυ Στεφάνου, ενώ τα κοστούμια ανήκουν στην ομάδα Κοπέρνικος. Βοηθός σκηνοθέτη Ελισσαίος Βλάχος, βοηθός οργάνωσης παραγωγής Μαρία Ξυδάκη. Ερμηνεύουν Γιώργος Γιαννάκης, Χαρά Δημητριάδη, Δημήτρης Τσιούγκος.

Οι τιμές εισιτηρίων είναι 8 ευρώ προπώληση, 10 ευρώ ταμείο, 7 ευρώ για ομάδες με περισσότερα από 20 άτομα. Εισιτήρια προπωλούνται στον Μουσικό Οίκο Κεχαΐδης.

Πρωινές παραστάσεις για σχολεία ανεβαίνουν στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας σήμερα Τετάρτη 12 και αύριο Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου και στο Αχίλλειον μεθαύριο Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου. Το εισιτήριο για τα σχολεία είναι 4 ευρώ. Πληροφορίες – κρατήσεις για σχολεία στο τηλέφωνο 6985028588, κ. Οικονόμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου