ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Τo σακάκι που βελάζει» στην Παλιά Ηλεκτρική

τo-σακάκι-που-βελάζει-στην-παλιά-ηλεκ-208340

Παραστάσεις της νέας παραγωγής από την κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου

Η κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου παρουσιάζει στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής την ανησυχητικά επίκαιρη κωμωδία του Στανισλάβ Στρατίεβ «Το σακάκι που βελάζει», η οποία χάρισε στον συγγραφέα διεθνή φήμη και καταξίωση. Οι παραστάσεις ανεβαίνουν κάθε Παρασκευή στις 21:15 και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20.00, έως 8 Μαρτίου.

Με έξυπνο χιούμορ και πνεύμα σατιρικό, το, δυστυχώς, τόσο επίκαιρο για την ελληνική πραγματικότητα έργο μιλά για το τέρας της γραφειοκρατίας και τη δυσλειτουργία των κρατικών μηχανισμών, οι οποίοι εκφράζουν και εξυπηρετούν παρανοϊκή εξουσία, ενώ παράλληλα φωτίζει τις ανθρώπινες σχέσεις, τις συμπεριφορές και τις επιλογές.

Η κωμικοτραγική ιστορία έντιμου πολίτη, ο οποίος καλείται να πληρώσει φόρο για το σακάκι του, γιατί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, δεν είναι σακάκι, αλλά …πρόβατο. Η πραγματικότητα, η φαντασία, το παράλογο, ο ρεαλισμός, η υπερβολή, το συνηθισμένο, το κωμικό, το τραγικό, όλα γίνονται ένα. Μέσα σ’ αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, κάθε ίχνος λογικής διαλύεται, κάθε προσπάθεια αναζήτησης αλήθειας και δικαίου πέφτει στο κενό και στο κέντρο ανήμπορος ο άνθρωπος, με μόνο αντίδοτο στην τρέλα της εξουσίας, τη δική του τρέλα.

«Οι καταστάσεις του έργου φέρνουν σε φως τις εξοργιστικές νόμιμες αιτιολογίες, τα φαινομενικά λογικά επιχειρήματα της γραφειοκρατίας, αλλά και την επικίνδυνη ασυλία που απολαμβάνει το υπαλληλικό κατεστημένο», σημειώνει ο μεταφραστής του έργου Β. Σκουβάκλης, ενώ ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Στανισλάβ Στρατίεβ αναφέρει: «Μοναδική επιθυμία για το έργο μου είναι να μην τρέξουν δάκρυα εκεί που χρειάζεται γέλιο και να μην ξεσπάσουν γέλια εκεί που προτιμότερα είναι τα δάκρυα».

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γρηγόρης Γαλάτης, τα σκηνικά ο Αλέξανδρος Ψυχούλης, τα κοστούμια η Ασπασία Μπότα, βοηθοί σκηνογράφου Βασιλική Λιανού, Ζηνέλια Ψυχούλη, φωτογραφίες Λευτέρης Πλαβός. Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί Αναστασίου Κατερίνα, Βραχοπούλου Αφροδίτη, Δημητρακάκης Κωνσταντίνος, Κοτσαρίνης Γιάννης, Οικονομίδης Θοδωρής, Τσιρώνης Απόστολος, Χλιαράς Στέλιος. Ακούγεται η φωνή του Δημήτρη Δακτυλά.

Προπώληση εισιτηρίων για τις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου στον Δίαυλο, Δευτέρα – Πέμπτη 11:00 – 14:00 και 18:00 – 20:00 και Παρασκευή 11:00 – 14:00 και στο θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής μία ώρα πριν την έναρξη κάθε παράστασης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://doepap.gr/.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου